Galaxy Home Mini heeft infraroodsensor voor bediening offline producten

21 november 2019 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-home-mini-afb-1

Samsung heeft bekendgemaakt dat de compacte, slimme speaker Galaxy Home Mini een infraroodsensor aan boord heeft. Met die sensor kunnen offline producten aangestuurd worden, laat het bedrijf weten; producten die dus geen internetverbinding hebben.

Galaxy Home Mini met infraroodsensor

Samsung heeft laten weten dat de Galaxy Home Mini – de compacte, slimme speaker die nog altijd niet officieel aangekondigd is – voorzien is van een infraroodsensor. Daarmee kun je offline apparaten bedienen, bijvoorbeeld wanneer die geen internetverbinding hebben. Heel veel ‘domme’ producten, maar ook apparaten met internet, hebben vaak een infraroodsensor. Die kan dan straks gebruikt worden door de Home Mini wanneer er geen internet is. Daardoor kun je de compacte speaker mogelijk veel breder inzetten in je smarthome.

Dat heeft Samsung laten weten tijdens de Bixby Developer Day op de Sejong University in Seoul. De speaker heeft vier van deze sensoren, waarmee signalen ontvangen en verzonden kunnen worden. Waarschijnlijk kun je dus alle afstandsbedieningen aan de Galaxy Home Mini koppelen. Het maakt dan ook niet uit van welk merk dat apparaat is. Bovendien heb je geen draadloze verbinding nodig. Dit klinkt als een handige toevoeging. Voorlopig is dit ook een unieke functie van de speaker, aangezien andere slimme speakers dit niet hebben.

Reacties (0)