Fibaro kondigt vier producten aan tijdens CES 2019

08 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
fibaro-ces-2019

Fibaro heeft tijdens gadgetbeurs CES 2019 vier nieuwe producten aangekondigd, die veelal een brug leggen tussen slimme en domme producten. De vier producten zijn de Smart Implant, Home Center, Walli en de Rainbow Controller.

Nieuwe producten van Fibaro

Tijdens CES 2019 heeft fabrikant Fibaro de tijd genomen om vier producten te onthullen. Het eerste product is de Smart Implant. Dit is een apparaat waarmee je ‘domme’ producten, veelal zonder internetverbinding, kunt integreren met het smarthomesysteem van het bedrijf. Denk daarbij aan een draaitafel, versterker, koffiezetapparaat op andere ouderwetse apparatuur. De Smart Implant moet ingebouwd worden in de apparatuur, waarna de apparaten gekoppeld kunnen worden aan de Fibaro-installatie. De gekoppelde apparaten zijn dan vervolgens te bedienen middels een app. In september was de Smart Implant op de IFA-beurs in Berlijn al te bezichtigen.

De Home Center is de nieuwe app voor het smarthomesysteem van Fibaro. De interface is nu overzichtelijker gemaakt, wat ten goede komt voor het gebruikersgemak. Bovendien is de applicatie voorzien van machine learning en een slimme assistent, waarmee de mogelijkheden uitgebreid worden. De assistent leert de dagelijkse gebruiken en gewoonten van de gebruikers kennen en kan op basis van hun gedrag acties voorstellen. Als je in een specifiek systeem investeert, dan is het handig als zo’n systeem mettertijd completer wordt.

De Fibaro Walli bestaat uit stopcontacten en schakelaars voor het Fibaro-systeem. Allemaal zijn ze naar wens te programmeren om bepaalde producten te bedienen. Met Walli kunnen gebruikers dagelijks besparen door het verminderen van elektriciteitsverbruik, geautomatiseerde verlichting en slimme uitschakeling van standby-apparaten. De productlijn bestaant uit schakelaars en stekkerdozen.

De Rainbow Controller is een inbouwmodule voor gekleurde led-verlichting. De module is beschikbaar als set (inclusief twee meter LED Strip, controller en voedingsadapter) en als losse controller voor Apple Homekit, het smarthomeplatform van Apple. Met de Rainbow Controller kun je lichtintensiteit, kleur en warmteschaal van verlichting bedienen. Eén van de betere functies zijn de lichtanimaties die je kunt gebruiken. Het product is een Apple-product en ondersteunt zowel iOS en MacOS. De Rainbow kan niet gebruikt worden binnen het Fibaro Home Center.

Op moment van schrijven is helaas niet bekend wanneer de Fibaro-producten te koop zijn en wat ze precies gaan kosten.

Reacties (0)