Dit slimme stopcontact kan helpen met energiebesparing

02 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
currant-smart-outlet

De Amerikaanse startup Currant heeft de Smart Outlet aangekondigd. Dit slimme stopcontact kan helpen bij het besparen van energie. Vooralsnog is dit product alleen in de VS beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 49,99 dollar.

Bespaar energie met dit slimme stopcontact

De Currant Smart Outlet is een slim stopcontact waarmee je energie kunt besparen. Het apparaat werkt uiteraard met een applicatie, waarmee stroomgebruik inzichtelijk wordt gemaakt. Zo wordt er in real-time weergeven hoeveel energie er wordt verbruikt en wat dit je kost. Ook is het mogelijk dit slimme stopcontact te koppen aan Amazon Alexa of Google Home, waardoor je het met je stem kunt bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld per stopcontact een schema instellen voor de producten die je eraan gekoppeld hebt.

Ook kan de Currant Smart Outlet zelf dingen aanpassen op basis van je gedrag. Zo kan de mediaspeler worden uitgeschakeld als de televisie ook uitstaat. Het installatieproces is simpel: je stopt het slimme stopcontact in een ander stopcontact, download de app voor Android of iOS en kunt meteen beginnen met meten. Vooralsnog is de Smart Outlet alleen in de VS beschikbaar, in twee versie: wifi en bluetooth. Zonder wifi betaal je 49,99 dollar voor het apparaat en met wifi en stembediening ben je er 59,99 dollar voor kwijt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)