De Catspad is een automatische voerbak die meerdere dieren uit elkaar houdt

08 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Catspad_black

Er zijn genoeg automatische voerbakken voor katten en honden. Maar de Catspad is de eerste die ook daadwerkelijk onderscheid kan maken tussen verschillende huisdieren. Zo kan je makkelijk via een app instellen welk dier hoeveel gram voer moet krijgen.

De Catspad

De Catspad werkt vrij eenvoudig. Allereerst installeer je een app op je telefoon en stel je informatie voor verschillende dieren in. Elk dier heeft een bepaalde identifier, wat ofwel een microchip kan zijn (als je dier er een heeft), of een halsbandje met daarin een microchip van het bedrijf. Als het huisdier dan aar de Catspad toeloopt, herkent hij het individuele dier en geeft hij het voer voor dat bestemde dier en gaat het water tijdelijk lopen.

De voerbak kan meerdere keren per dag voedsel geven en beschikt ook over een hele rits sensoren. Die moeten het mogelijk maken om in de gaten te houden hoeveel dieren hebben gegeten en hoeveel water er nog is. Indien er niet meer genoeg van beiden is, dan stuurt de voerbak automatisch een notificatie naar je smartphone.

Het geheel kan overigens 1,7 kilogram aan droogvoer en 8 liter water op voorraad hebben. Daar zou een gemiddelde kat een maand mee moeten kunnen doen. Als je wifi-verbinding wegvalt, gaat het apparaat gewoon door met voedsel en water uitgeven. Als de stroom wegvalt dan is er een batterij die ongeveer een maand moet werken.

Advertentie

De Catspad is in twee kleuren beschikbaar: wit en zwart. De witte variant kost 389 euro en de zwarte 439 euro.

Reacties (0)