Woout’s iPad: Zo gebruik ik mijn tablet

19 november 2012 5 Minuten 0 Reacties
new-ipad-3

Naar aanleiding van Sam's artikel waarin hij beschrijft hoe hij content consumeert op zijn iPad hebben we een kleine oproep geplaatst voor mensen die willen delen hoe zij hun tablet gebruiken. Denk hierbij aan tips voor apps en handige functies. Een paar van deze ervaringen gaan we delen met jullie en vandaag is het de beurt aan trouwe bezoeker Woout. Hij heeft een iPad en wil met onderstaande artikel delen hoe hij zijn tablet gebruikt.

Ik heb de iPad nu een jaar of twee en kan echt niet meer zonder. Helaas zie ik veel mensen die een iPad kopen omdat ze zien dat iedereen er een heeft en vaak niet verder komen dan een paar sites en wat stomme apps. Ik wil graag met jullie delen hoe ik mijn iPad gebruik. Mijn iPad wordt voor allerlei verschillende dingen gebruikt. Maar toch het vaakst om te browsen, om mijn Twitter timeline te volgen en om mij te amuseren door middel van een spelletje of een filmpje.

1. Het browsen

Bij het browsen gebruik ik gewoon de standaard browser Safari. De Safari browser voldoet aan mijn eisen en hij is snel zat. De eerste site die word geopend op de iPad is mijn persoonlijke dashboard. Een web-app waarmee ik allerlei dingen snel kan checken (denk aan het weer, aandelenkoersen en wisselkoersen). Daarna ga ik snel door naar NU.nl. Ik scroll dan snel door het nieuws heen en lees het globaal door. De interessante stukjes wil ik nog wel eens helemaal lezen. Daarna ga ik mijn bookmarks afwerken. Bekende sites in mijn bookmarks zijn: Arstechnica, The Verge, Geenstijl, Hypebeast en Engadget. Dat zijn sites waar ik graag wat tijd op doorbreng.

2. Twitter

Om mijn Twitter timeline te volgen gebruik ik Tweetbot. Tweetbot is de beste app die je op dit moment kan krijgen voor de iPhone, iPad en Mac en is zeker een aanrader voor elke fanatieke Twitter gebruiker. Ik heb Tweetbot geïnstalleerd op mijn iPhone, iPad en Mac en ik ben er dolgelukkig mee. Alle instellingen worden gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten en zelfs de tweets die je als laatst hebt gezien worden uitgewisseld. Sam heeft een uitgebreide review van Tweetbot gemaakt dus als je er meer over wilt weten kan ik je die aanraden. Mijn tips voor het gebruik van Twitter zijn:

  • Maak lijsten van groepen personen die over ongeveer hetzelfde tweeten. Zo kan je als je bijvoorbeeld na een nacht slapen je timeline terug wilt lezen makkelijk per lijst kijken wat er getweet is.
  • Volg een hoop personen

Niks is zo fijn als een hele hoop mensen die jouw content aanbrengen. Als je niet weet waar je moet beginnen met personen volgen, moet je eens gaan kijken bij iemand die je al volgt. Kijk naar wie diegene volgt en klik gewoon op die follow button. Als de tweets niet bevallen kan je altijd unfollowen. Twitter is iets wat ik al sinds april 2009 gebruik en voornamelijk als bron van informatie. Een bron van informatie die je interessanter kan maken door mensen te volgen. Helaas heb ik de liefde verloren en ga ik binnenkort overstappen op App.net, een Twitter alternatief dat wel is gestart met een duidelijk business model. App.net heeft een kleinere groep gebruikers, maar de gebruikers zijn wel de mensen die ik graag volg. Helaas heb ik geen creditcard en kan ik dus nog geen account aanmaken. Ik heb al verschillende malen gemaild en ze zijn aan het kijken naar de mogelijkheden om Paypal te ondersteunen.

3. Spelletjes en video

Bij het vermaken van mezelf is er voor mijn iPad een grote rol weggelegd. Op mijn iPad staan verschillende games maar een paar aanraders vind ik:

Drie leuke spelletjes voor een paar euro. Als ik even niks te doen heb of mij verveel gaat er al snel zo’n spelletje aan. Ook ben ik een echte video kijker. Youtube is een van mijn favoriete dingen voor het slapen gaan. Ik ben geabonneerd op allerlei kanalen. Van een bizarre kookshow met heel veel whisky en bacon (Epicmealtime) tot de wetenschappelijke praatjes van Vsauce. Ik kijk meer video dan dat ik tekst lees. Ik geef dan ook mijn voorkeur aan videoreviews van producten of diensten dan een uitgebreid verhaal dat ik moet gaan lezen. Sinds iOS 6.0 heeft Youtube geen iPad app meer en gebruik dus even de browser voor Youtube totdat er weer een app is. Andere apps waarmee ik video kijk zijn:

4. Overige apps

Ik heb hier in huis een Sonos systeem staan. Verschillende boxen die ik kan aansturen via mijn iPhone, iPad of Mac en zo door heel het huis muziek kan afspelen. Ik kan Spotify iedereen aanraden. Je kan gratis naar muziek luisteren met zo af en toe eens een reclame maar als je een tientje per maand betaalt kan je het offline beluisteren en op elk mobiel apparaat. In Spotify heb ik verschillende playlists die ik door mijn Sonos heen pomp als ik lekker zit te werken. Om mee af te sluiten heb ik nog een paar productiviteit apps op mijn iPad staan. Apps waarmee ik werk of presentaties in elkaar zet. Samen met mijn 25GB iCloud opslaggeheugen zou dit binnen een paar jaar wel een volwaardige vervanger van mijn MacBook kunnen worden. Ik kan iedereen de iWork apps van Apple aanraden.

Wil jij ook met anderen delen hoe jij je tablet gebruikt? Stuur dan een mailtje naar info(at)fwd.nl. Wie weet plaatsen we je artikel. Overigens kun je jouw ervaringen met een bepaalde tablet altijd delen via de bezoekersreviews in onze tablet database.

Reacties (0)