Twitter laat je straks vervelende reacties verbergen

01 maart 2019 1 Minuut 0 Reacties
Twitter

Als je een Twitter-account hebt, heb je vast wel eens vervelende reacties ontvangen. Daar wil het platform iets aan doen. Daarom zou het in de toekomst wellicht mogelijk zijn om vervelende berichten te verbergen. Je kan ze dan niet verwijderen, maar wel verbergen.

Twitter-gesprekken sturen

Twitter probeert al enige tijd om de inhoud van zijn platform iets positiever in te steken. Mensen hebben snel de neiging om negatief te reageren op elkaar en dat zorgt soms voor vervelende discussies. Om die reden wil het sociale netwerk van Jack Dorsey gebruikers in elk geval de mogelijkheid bieden om gesprekken enigszins te sturen.

Natuurlijk kan iedereen nog altijd op elkaar reageren en is de inhoud van tweets niet te veranderen, maar waar mensen vaak negatief op elkaar reageren worden die mogelijkheden enigszins ingeperkt als gebruikers de negatieve reacties kunnen verbergen. Het verandert ook niets aan de inhoud van Twitter als platform, maar geeft gebruikers enige handvaten.

De komst van de functie is nog niet definitief, maar ontwikkelaar Jane Wong plaatste op haar pagina enkele screenshots en liet zien dat er proeven mee gedaan worden.

Advertentie

Tegelijk legde productmanager Michelle Haq uit dat het bedrijf vaak van mensen die veel twitteren hoort dat zij graag dit soort mogelijkheden zouden willen hebben. “We willen [de mensen die gesprekken op gang brengen] helpen door hen enige controles te geven”, aldus Haq volgens Pocket-Lint.

Reacties (0)