Third-party Twitter-apps lijken voorlopig veilig te zijn

09 april 2018 2 Minuten 0 Reacties
Twitter

Twitter wil ervoor zorgen dat gebruikers eigenlijk alleen de officiële app voor het sociale medium gaan gebruiken en maken het daardoor makers van third-party apps soms heel moeilijk. Maar voorlopig lijken die apps gewoon te kunnen blijven bestaan.

Twitter maakt het third-party appmakers moeilijk

Twitter heeft er geen geheim van gemaakt dat het liever wil zien dat gebruikers gebruikmaken van de officiële applicatie voor het sociale netwerk. Desondanks zijn veel twitteraars ontevreden over die app, waardoor ze dus populaire alternatieven als Flamingo, Twitterific of Tweetbot gebruiken. Het bedrijf achter het netwerk heeft daarom allerlei beperkingen ingesteld, om ervoor te zorgen dat gebruikers gaan overstappen; zo hebben third-apps bijvoorbeeld geen toegang tot dm’s in groepen, momenten en polls.

In december kondigde het sociale netwerk aan dat de api’s, die nodig zijn voor het constant streamen van content naar third-party apps, vanaf juni 2018 zullen stoppen met werken. Die api zou worden vervangen door de Account Activity API. Deze dienst is al beschikbaar voor grote bedrijven, maar kleine ontwikkelaars weten nog niet hoe het werkt. En dat betekent dat die apps in gevaar kunnen komen, aangezien tweets dan niet meer naar gebruikers gestuurd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor pushberichten en dm’s.

Populaire apps als Talon, Tweetbot, Tweetings en Twitterrific, maar ook Flamingo die sinds dit weekend niet meer in Google Play staat, zijn daarom een actie gestart op apps-of-a-feather.com. Op die site leggen de appmakers uit wat er precies aan de hand is en wat voor effect dat op twitteraars kan hebben. Uiteraard is er ook een hashtag in het leven geroepen, namelijk #BreakingMyTwitter. Mensen werden opgeroepen naar Twitter te tweeten met de boodschap dat ze van het sociale medium gaan als de verandering wordt doorgezet.

Advertentie

En de actie heeft gewerkt. Een paar uur nadat deze actie op poten gezet werd, tweette het officiële Twitter-account de boodschap dat de release van de nieuwe api voorlopig wordt uitgesteld. Dat betekent dat de third-party apps voorlopig blijven werken zoals geadverteerd. Helaas heeft het bedrijf geen nieuwe releasedatum gegeven, maar is er wel de garantie afgegeven dat de verandering negentig dagen van tevoren wordt aangekondigd. Mocht je je nog geroepen voelen, stuur dan vooral ook zelf zo’n soort tweet.

Reacties (0)