Telltale Games onthult Minecraft: Story Mode dit weekend

02 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
minecraft-story-mode

Ontwikkelaar Telltale Games heeft bekendgemaakt dat we dit weekend officieel de onthulling van Minecraft: Story Mode gaan zien. Minecraft: Story Mode wordt een episodische game gebaseerd op de populairste game van dit moment: Minecraft.

Minecraft: Story Mode is onderweg

Game developer Telltale Games heeft bekendgemaakt dat we dit weekend officieel de onthulling van Minecraft: Story Mode gaan zien. Vanaf 4 tot en met 5 juli is er namelijk het evenement MineCon: een conferentie voor alles Minecraft, waar fans, ontwikkelaars en spelers bijeenkomen om van alles te bespreken, te zien en natuurlijk de game te spelen. Het evenement wordt gehouden in Londen, dus het zal daar ook wel lekker warm zijn. Minecraft: Story Mode kwam in december al even voorbij als vooraankondiging.

Ja, vooraankondigingen zijn ook dingen van nu in de gamesindustrie en worden mogelijk gebruikt om het enthousiasme van een aankomende game te peilen, voordat het spel écht wordt onthuld. Aangezien Telltale Games aan het roer staat, waren de reacties positief, want die ontwikkelaar heeft tot op heden eigenlijk alleen maar toffe spellen gemaakt. Over Minecraft: Story is helaas weinig bekend; wat we weten is dat we geen uitgebreid achtergrondverhaal gaan zien over Steve, dat standaard blokvormige Minecraft-poppetje.

Ook krijgen we geen uitgebreide uitleg over hoe de wereld van Minecraft is ontstaan. In plaats daarvan weten we alleen dat Mojang heeft aangegeven dat dit gewoonweg ‘een tof spel’ wordt. Telltale Games heeft eerder gewerkt met franchises als Borderlands en Game of Thrones, waar op dit moment het eerste seizoen nog niet van is afgelopen. Andere projecten van de ontwikkelaar zijn de twee seizoen van The Walking Dead, het seizoen van The Wolf Among Us en games gebaseerd op franchises als Jurassic Park en Back to the Future.

Reacties (0)