Sony lanceert Xperia 1 IV: optische zoomlens en 4K 120 fps in slow motion

11 mei 2022 2 Minuten 0 Reacties
Sony Xperia 1 IV-2

Sony heeft de Xperia 1 IV officieel aangekondigd. Het nieuwe toestel beschikt over een optische telefotozoomlens en kan 4K 120 FPS in slow motion filmen.

Sony heeft vandaag de nieuwe smartphones van 2022 gepresenteerd. Naast de goedkopere Sony Xperia 10 IV is daar het nieuwe vlaggenschip, de Sony Xperia 1 IV (lees: Mark 4). De nieuwe smartphone legt de nadruk wederom op het maken van foto’s en video’s en komt met razendsnelle hardware.

Foto's en video's

De Sony Xperia 1 IV is het eerste toestel met een echte optische telefotozoomlens (85-125mm). Daarnaast vinden we een ultrabrede lens van 16 mm en een brede 24 mm-lens aan boord. Alle lenzen beschikken over een 12 MP Exmor RS for mobile-beeldsensor met 120 fps. De nieuwe smartphone kan met iedere lens opnames maken in 4K 120 fps voor video’s met 5x slow motion en Real-time Eye Autofocus en Real-time tracking voor foto’s. De 3D iToF-sensor en kunstmatige intelligentie helpen bij diepte en objectherkenning. De ZEISS-optica en ZEISS T-coating moeten ook bijdragen aan nauwkeurige rendering en contrast door reflecties zoveel mogelijk te verminderen.

Het toestel beschikt wederom over Photography Pro en Videography Pro en neemt technologie over van de Sony Alpha-spiegelreflexcamera’s waarbij consumenten wederom alle instellingen tot in de puntjes kunnen wijzigen. Aan de voorkant vinden we tevens een selfiecamera van 12 megapixel met een grotere beeldsensor dan in de vorige generaties. Zo kun je ook selfies in 4K HDR maken.

Ook voor entertainment

Naast de aandacht voor de cameramogelijkheden is ook de rest van de hardware prima in orde. De Sony Xperia 1 IV beschikt over een 4K HDR OLED-scherm van 6,5-inch met een beeldverversingssnelheid van 120Hz. Het scherm zou 50 procent helderder moeten zijn dan de voorganger. Het toestel draait op de snelle Snapdragon 8 Gen 1 met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 5.000 mAh en kan ook draadloos opgeladen worden. Bekabeld snelladen zorgt voor 50% batterij in 30 minuten. IP65/68, het 21:9-display en full-stage stereoluidsprekers met 360 Reality Audio maken het toestel af.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia 1 IV is verkrijgbaar vanaf half juni 2022 in de kleuren zwart en paars. De verkoopadviesprijs is 1.399 euro.

Reacties (0)