ProtonMail op Android en iOS versleutelt nu ook contacteninformatie

30 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
protonmail

ProtonMail, een versleutelde e-maildienst op het web, Android en iOS, heeft zijn mobiele applicaties geüpdatet met een versleutelde contactpersonenlijst. Alleen jij kan de lijst inzien; niemand kan meekijken. Dat geldt ook voor de aanbieder van deze dienst.

Download de update voor ProtonMail

De versleutelde e-maildienst ProtonMail versleutelde je contacten al op het web, maar dezelfde optie is nu ook beschikbaar op mobiele apparaten. Het bedrijf heeft namelijk de apps op Android en iOS voorzien van deze optie, waardoor je contactpersonen een beetje extra beveiligd zijn. Wanneer je de update voor de mailapplicatie binnenhaalt, dan ben jij de enige die de contactpersonen kan inzien. Mensen van buitenaf lukt het niet meer. Zelfs de aanbieder van de dienst kan niet meekijken. De naam en het mailadres zijn nog wel zichtbaar.

Ook zijn er digitale handtekeningen aanwezig, waardoor de app in staat is de gegevens op de ene plek met de gegevens op de andere plek te controleren. Als die gegevens niet overeenkomen, dan is er dus mee geknoeid. Deze dienst is met name handig voor journalisten die bronnen moeten kunnen beschermen, maar iedereen kan ProtonMail natuurlijk downloaden en gebruiken. Al is het maar omdat je dan zelf beter kunt slapen. Dat je contacten nu beter beveiligd zijn, betekent echter niet dat je nergens meer hoeft op te letten, natuurlijk.

ProtonMail


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)