OnePlus 2 nu zonder invite te koop

05 december 2015 2 Minuten 0 Reacties
oneplus-2-achterkant

De OnePlus 2 is met ingang van vandaag zonder invite te koop. OnePlus heeft het omstreden invitesysteem beëindigd voor dit toestel.

De OnePlus 2 is met ingang van vandaag zonder invite te koop. OnePlus heeft vorige week aangekondigd dat het omstreden invitesysteem beëindigd wordt voor dit toestel.

Belofte nagekomen

Die belofte is OnePlus nagekomen. De telefoon is nu in de webshop van OnePlus zonder omwegen te bestellen voor 399 euro. Om de klanten nog een extra cadeautje te geven in de feestmaand, wordt tevens een korting van 50% gegeven op de alternatieve achterkanten van kevlar, bamboe, abrikoos en rozenhout.

Advertentie

Alleen de 64GB-versie

Alleen de 64GB-versie is te koop, met 4GB ram. Dat is de duurste variant van de OnePlus 2. De 16GB-variant met 3GB is al wekenlang niet te krijgen.

High-end specs voor midrangeprijs

OnePlus bracht vorig jaar als eerste fabrikant een high-end telefoon op de markt, de OnePlus 1, voor de prijs van een midrangetoestel. Om op de kosten te besparen, wil OnePlus geen dure magazijnvoorraden aanhouden. Daarom werd een stevige rem gezet op het aantal bestellingen via het invitesysteem. Alleen mensen met een invite met een code konden het toestel bestellen.

Invitesysteem

Die invites kon je krijgen door een eigenaar van een OnePlus-toestel lief aan te kijken, want die kreeg er een paar bij zijn aankoop. Daarna moest je snel beslissen of je er gebruik van ging maken, want de invite verliep ook weer na een dag.

Populair

Omdat de OnePlus 2 voor zijn prijs erg goede hardware biedt, is de populariteit groot. Dat bewees ook al de OnePlus 1. Kennelijk durft het bedrijf het na die gebleken successen nu aan om de verkoopkanalen geheel open te gooien, zodat iedereen het toestel kan bestellen.

5,5-inch full HD-scherm

De OnePlus 2 heeft een 5,5-inch scherm met full HD-resolutie, wat neerkomt op 401 pixels per inch. Een achtkernige high-end Qualcomm Snapdragon 810-processor drijft het toestel aan. Deze 64-bit processor wordt zoals gezegd gesteund door 4GB ram, en het opslaggeheugen meet 64GB. De achtercamera schiet foto’s in een resolutie van 13 megapixel en het toestel beschikt over een vingerafdruksensor aan de voorkant. De OnePlus 2 loopt op Android 5.1, maar een update naar Android 6.0 is reeds aangekondigd.

Reacties (0)