Nvidia toont 5 inch gaming ‘tablet’ met Tegra 4 chip en Android Jelly Bean

07 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Nvidia-Project-Shield

Nvidia heeft vandaag niet alleen een nieuwe Tegra 4 processor aangekondigd, het bedrijf heeft ook een eigen gaming 'tablet', ook wel portable gameconsole genoemd, gepresenteerd. Het apparaat draagt de naam Project Shield en is momenteel nog een prototype. Wel heeft de chipfabrikant beloofd het apparaat in de eerste helft van dit jaar nog op de markt te brengen.

Project Shield: Portable gameconsole

Project Shield is de voorlopige naam van een 5 inch gaming device dat draait op Android 4.1 Jelly Bean en natuurlijk gebruikmaakt van Nvidia’s nieuwe quad-core Tegra 4 processor. Het apparaat is compleet ingericht op het spelen van games, ook via de cloud. Aan het 5 inch scherm met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels wordt een controller gekoppeld waarmee je games kunt besturen. De controller lijkt op die van de PlayStation 3 en beschikt onder meer over een d-pad, twee analoge joysticks, vier knoppen aan de rechterzijde en schouderknoppen.

Specificaties

Project Shield beschikt verder over een microHDMI poort, een microUSB poort, een microSD card reader, een 38Wh accu die 10 uur mee moet gaan bij het spelen van games, en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Nvidia heeft gekozen voor een kale versie van Android, zonder belangrijke aanpassingen, maar levert wel haar eigen Tegra Zone applicatie mee waarmee voor Tegra geoptimaliseerde games gekocht kunnen worden. Daarnaast heb je toegang tot de Google Play Store voor het downloaden van games en andere applicaties. Wanneer je een PC met een GeForce videokaart hebt is het mogelijk om het apparaat te koppelen met de PC en vervolgens PC games op het apparaat te spelen.

Advertentie

Hieronder vind je een video, gemaakt door Liliputing, waarin Project Shield gedemonstreerd wordt tijdens CES 2013.

Prijs en beschikbaarheid

De Project Shield console van Nvidia moet in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen en wordt waarschijnlijk alleen in de VS en Canada gelanceerd. Een adviesprijs is op dit moment nog niet bekend maar volgens Nvidia moet het apparaat kunnen concurreren met andere portable gameconsoles.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)