NRC Reader: nieuwe iPad-app met het beste van NRC

12 februari 2013 1 Minuut 1 Reacties
nrcreader

NRC introduceert vandaag de gloednieuwe iPad-app NRC Reader. "Een nieuwe stap op weg naar de digitale toekomst", aldus hoofdredacteur Peter Vandermeersch. NRC Reader krijgt naast NRC Handelsblad, nrc.next en nrc.nl een speciaal plekje binnen NRC Media en moet het nieuwsmedium voor de groei van tablets worden.

.

Bij NRC Reader ligt de nadruk niet op snel nieuws, maar op een selectie van de meest belangrijke, interessante en unieke artikelen van NRC Media. De betaalde applicatie, die op dit moment enkel voor de iPad te verkrijgen is, biedt de gebruiker elke dag zeven artikelen die volgens Vandermeersch diepgang, interpretaties en verklaringen bij het nieuws geven. Een aantal voorbeelden zijn: waarom kwam de internationale gemeenschap tussenbeide in Libië en niet in Syrië, wat maakte van Amour een van de beste films van 2012 en waarom biechtte Armstrong alsnog zijn dopinggebruik op?

NRC Reader: iPad-nieuws voor de toekomst

Het op de iPad gerichte nieuwsmedium wordt zeven dagen per week ververst. De interface bestaat uit grote blokken content en je ziet in één oogopslag welke artikelen NRC vandaag het belangrijkste vindt. Het design van de app is dik in orde: met veel beeld, duidelijke koppen en een intuïtieve besturing vlieg je door de artikelen heen. De tekstgrootte is aan te passen en het delen van artikelen vormt ook geen probleem, want met een druk op de knop deel je artikelen via sociale media of een e-mail.

Een abonnement kost 1,79 euro per week of 4,49 euro per maand. Het abonnement afsluiten kan hier. Als je geen abonnement hebt, kun je maandelijks vijf artikelen lezen. Dit maakt het ook mogelijk om de app eerst te proberen alvorens je een abonnement afsluit. Onderstaand filmpje geeft een indruk van de gloednieuwe app. Als NRC Reader een succes blijkt te zijn, worden er ook apps voor iPhone en Android ontwikkeld.

Download: NRC Reader (gratis)

Via: nrc.nl

Reacties (1)