Minuum toont dynamisch keyboard voor iOS 8

29 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
iOS-8-keyboard

Minuum komt met een dynamisch on-screen keyboard voor iOS 8, dat door de gebruiker zelf vergroot en verkleind kan worden.

Ruim een jaar geleden lanceerde Minuum zijn on-screen toetsenbord voor Android. Dit keyboard maakt sneller en comfortabeler typen op een tablet of smartphone mogelijk doordat het maar een klein deel van het scherm inneemt. Een aantal maanden terug maakte Apple bekend dat in iOS 8 voor het eerst on-screen toetsenborden van derden toegestaan worden en Minuum speelt hier natuurlijk op in.

In onderstaande afbeelding wordt de werking van het nieuwe Minuum toetsenbord voor iOS 8 getoond. Het is nog een concept dat zich in de testfase bevindt maar het idee is dat het toetsenbord dynamisch vergroot en verkleint. De gebruiker kan het formaat aanpassen door naar boven of naar onderen te swipen. In het kleinste formaat komt het toetsenbord overeen met het toetsenbord dat voor Android beschikbaar is. Je ziet dan een dunne strook met letters, waar je overheen kunt vegen om woorden samen te stellen. Door te leren van de gebruiker en gebruik te maken van het woordenboek wordt zo snel typen mogelijk gemaakt.

iOS 8 is nog niet uitgebracht en dus zoekt Minuum momenteel gebruikers die de app als eerste willen testen. Mocht je interesse hebben kun je jezelf via deze pagina aanmelden. Wanneer de app voor iOS 8 precies verschijnt is nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)