Minuum keyboard voor Android; Sneller typen met een kleiner keyboard

20 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
Minuum-keyboard-Android

Het on-screen keyboard op tablets en smartphones is nogal groot waardoor je veel ruimte moet inleveren tijdens het tikken van teksten. Met name wanneer je vaak documenten bewerkt kan dit irritant zijn. Het nieuwe Minuum keyboard voor Android moet sneller en comfortabeler typen mogelijk maken met een keyboard dat maar een klein deel van je scherm inneemt.

Het Minuum Keyboard voor Android tablets en smartphones is qua uiterlijk en opzet totaal anders dan we tot op heden gewend zijn. De indeling van de toetsen, de zogenaamde QWERTY lay-out, is nog steeds aanwezig maar de toetsen zijn hierbij dicht op elkaar geplakt. Aangezien je de individuele toetsen lastiger (of niet) kunt raken voorspelt het keyboard je input en maakt hier woordsuggesties van. Je kunt vervolgens uit een lijst met suggesties het woord kiezen dat je wilde typen. Boven de rij met letters bevindt zich een rij met nummertoetsen.

Niet alleen moet het Minuum Keyboard er voor zorgen dat je sneller teksten kunt tikken, ook hou je meer ruimte over op het scherm om te kunnen zien waar je mee bezig bent. Overigens is het ook mogelijk om een volledig formaat keyboard tevoorschijn te toveren wanneer je dit nodig hebt. Daarnaast kun je met speciale gebaren extra functies oproepen, waaronder het deleten van een woord of het inzoomen op letters en nummers.

Er zit voor Nederlandse gebruikers echter nog wel een nadeel aan de app want momenteel is het keyboard alleen te gebruiken voor het invoeren van teksten in het Engels. Het is niet duidelijk of Nederlands op korte termijn toegevoegd wordt. Je kunt de app downloaden in de Google Play Store voor een prijs van 2,90 euro.

Reacties (0)