Microsoft Surface Book 2 aangekondigd: dit moet je weten

17 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-surface-book-2

Microsoft heeft dinsdag de opvolger van de Microsoft Surface Book aangekondigd. Het apparaat draagt de naam Microsoft Surface Book 2, komt in twee formaten en heeft behoorlijk wat kracht onder de motorkap zitten.

Dit is de Microsoft Surface Book 2

In 2015 kondigde Microsoft de Microsoft Surface Book aan, een 2-in-1-laptop waarvan het scherm los te koppelen is. We zijn nog altijd erg enthousiast over het apparaat, ondanks haar hoge prijs. Nu, twee jaar later, kondigt Microsoft de opvolger aan: Microsoft Surface Book 2. Dit keer kunnen consumenten kiezen uit verschillende schermgroottes. Maar dat is niet het enige dat veranderd is. Onder de motorkap zit de achtste generatie Intel Core-processor, samen met de grafische kaarten Nvidia GeForce GTX 1050 of de 1060.

De Microsoft Surface Book 2 is straks verkrijgbaar met een scherm van 13- of 15-inch. Het kleinste formaat weegt net iets meer dan anderhalve kilo, terwijl het grote formaat slechts 368 gram zal toevoegen aan dat gewicht. Ter verduidelijking: dit is wanneer het scherm en het toetsenbord aan elkaar zijn verbonden. Microsoft noemt de Book 2 ‘vijf keer zo krachtig’ en dat terwijl je haar in theorie heel de dag kunt gebruiken. Zo kun je tot zeventien uur onafgebroken naar video’s kijken. Ook is de Book 2 ‘twee keer zo sterk’ als de Macbook Pro.

Aan de zijkanten tref je allerlei soorten aansluitingen aan, zoals een usb-a- en usb-c-aansluiting (eindelijk!), evenals een sd-kaartsleuf. Daar past een normaal formaat sd-kaart in (voor micro-sd heb je dan zo’n adapter nodig). Verder laat Microsoft weten dat het scharnier opnieuw is ontworpen en gebruikers sneller toegang moet geven tot de volgende modus (van laptop naar tablet of juist andersom) dan voorheen het geval was. Alle versies van deze 2-in-1-laptop zijn overigens compatibel met Windows Mixed Reality.

Advertentie

Prijs en beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer de Microsoft Surface Book 2 naar Nederland komt. In de Verenigde Staten komt de 13″-variant op 16 november uit, voor een adviesprijs van 1.499 dollar. De 15″-versie komt exclusief naar de VS, voor een adviesverkoopprijs van 2.499 dollar.

Reacties (0)