Microsoft Edge krijgt ondersteuning voor Chrome-extensies

10 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-edge-chrome

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Microsoft Edge-browser officieel ondersteuning krijgt voor de populaire extensies van de Chrome-browser. Dat betekent dat je straks bijvoorbeeld je wachtwoordenmanager kunt integreren met de applicatie.

Microsoft Edge met Chrome-extensies

De aanstaande Chromium-versie van Microsoft Edge krijgt straks ondersteuning voor de extensies van de Google Chrome-browser. Dat hebben verschillende leden van het Edge-team laten weten via Reddit. Dat betekent dat Edge-gebruikers straks dus ook hun favoriete wachtwoordmanagers kunnen integreren met de browser of bijvoorbeeld namen of spoilers kunnen weren die ze liever niet zien. Voor een overzicht van de beschikbare extensies kun je natuurlijk een kijkje nemen in de web store van Google Chrome.

Het is de bedoeling dat alle extensies uiteindelijk worden ondersteund, laat projectmanager Kyle Alden weten op het forum. Mogelijk betekent dit dat er kanttekeningen zullen bestaan wanneer de implementatie live gaat, maar dat moeten we dus nog bezien. Verder heeft Alden laten weten dat progressive web apps (pwa, websites die ogen als applicaties) direct vanuit de browser geïnstalleerd kunnen worden. Maar gebruikers zouden daarvoor ook de Microsoft Store kunnen gebruiken. Oude pwa’s zouden ook moeten blijven werken.

Het wachten is nu op de releasedatum van de nieuwe versie van de Microsoft Edge-browser.

Reacties (0)