‘Microsoft brengt Android-apps naar Windows tablets’

12 februari 2014 2 Minuten 2 Reacties
Asus-Transformer-Book-Duet-feature

Microsoft loopt op het gebied van tablets nog steeds achter de feiten aan. Het aanbod van apps laat te wensen over en ook het besturingssysteem zelf is nog niet helemaal optimaal voor gebruik op tablets. Microsoft lijkt in ieder geval dat eerste probleem deels op te willen lossen door bezitters van Windows tablets toegang te geven tot Android-apps.

Volgens bronnen van The Verge overweegt Microsoft momenteel het beschikbaar stellen van Android-apps op Windows en Windows Phone. Het is nog een idee dat in der kinderschoenen staat en volgens de bronnen van The Verge zouden er binnen het bedrijf zowel voorstanders als tegenstanders van het idee zijn. De een gelooft in de kansen, terwijl de ander het ziet als de ondergang van Windows.

Het grote probleem van Windows 8, met name voor tablets, is dat het aanbod van applicaties ver achterblijft op het aanbod dat we bij Android en iOS terugzien. Microsoft probeert er alles aan te doen om ontwikkelaars van apps aan te sporen om apps voor Windows 8 geschikt te maken maar dit lijkt zijn vruchten nog niet af te werpen. Het beschikbaar stellen van Android-apps in de Windows Store en Windows Phone Store zou een ideale, en mogelijk tijdelijke, oplossing zijn om in ieder geval dit probleem op te lossen.

Hoe Microsoft de integratie van Android-apps binnen Windows 8 en Windows Phone precies vorm zou willen geven is niet duidelijk maar het bedrijf zou niet zover gaan dat Android als platform ondersteund wordt. Daarbij zijn er al mogelijkheden om Android en Windows samen te draaien dankzij het Dual OS systeem van Intel. De Asus Transformer Book Duet TD300 is de eerste hybride tablet die hiervan gebruikmaakt. Ook is chipfabrikant AMD een samenwerking met Bluestacks aangegaan om Android-apps naar Windows te brengen door het verwerken van een ARM-processor in de chips. Bluestacks zelf heeft ook al software om Android-apps in een aparte omgeving binnen Windows te draaien.

Advertentie

Daarbij wordt het belangrijk om te zien hoe ontwikkelaars van deze Android-apps de controle over hun apps kunnen houden en welke aanpassingen zij moeten doen, en hoe eenvoudig en snel het voor gebruikers is om Android-apps te installeren. Er staan dus nog een groot aantal vragen open wanneer we dit gerucht als waarheid aannemen.

Het doel van Microsoft zou in ieder geval zijn om dichterbij Android en iOS te komen in de ‘app-race’ en zo consumenten een extra argument te geven om voor een Windows device te gaan. Aangezien het met de eigen middelen niet lukt is dit een interessante optie. Daarbij is het een vicieuze cirkel; ontwikkelaars willen pas ontwikkelen als er voldoende hardware is en consumenten kopen pas hardware als er voldoende software is. Met Android-apps kan Microsoft deze cirkel mogelijk doorbreken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

pietjuh

pietjuh
12 februari 2014 om 21:41

“het besturingssysteem zelf is nog verre van optimaal voor gebruik op tablets” ? Gebaseerd op wat? Windows 8.1 is juist optimaal voor tablets. Op een Desktop juist minder, maar dat wordt beter met de komende Update 1.
Windows 8 (RT zelfs) vind ik beter dan het statische wat iOS bijvoorbeeld heeft.

Inloggen


12 februari 2014 om 21:44

Gebaseerd op onze reviews, en dat met name de kleinere tablets. Kijk alleen al naar de scaling, dat is erg matig. En dan heb ik het ook over de metro interface.

Inloggen