Meizu maakt phablet waarmee je een auto kunt openen

08 augustus 2016 2 Minuten 0 Reacties
Meizu Blue Charm E a

Meizu kondigt woensdag een nieuwe 5,5-inch phablet aan waarmee je de sloten van een auto kunt openen, of de airco kunt bedienen. Deze Meizu Blue Charm E moet concurreren met de nieuwste Xiaomi Redmi Pro-phablet.

‘Internet-SUV’

Het bericht over de nieuwe Meizu-phablet is uitgelekt via het Chinese sociale netwerk Weibo. Daar zijn ook foto’s te zien van de interface van de phablet die bestemd is om onderdelen van een auto te bedienen. Dat moet dan wel een auto zijn die daarvoor geschikt is, en dat is er in China maar één: de Roewe RX5. Deze ‘internet-SUV’ is door Chinese autofabrikanten gemaakt.

Infotainment

Het infotainment systeem van de auto is dus aan te sluiten op de nieuwe Meizu-phablet. De software van de auto zelf is een speciale auto-versie van het op Android gebaseerde YunOS van Alibaba, een van de producenten van de Roewe RX5. YunOS is ook op de Meizu te vinden.

Met YunOS op de Meizu, en in de Roewe RX5, kun je niet alleen de autodeuren openen, maar ook de stoelverwarming bedienen en de airconditioning.

Advertentie

Alibaba

Dat Meizu deze functies in een phablet stopt, en niet andere telefoonmerken, komt omdat internetgigant Alibaba aandelen bezit van Meizu. En flink wat: er is voor 590 miljoen dollar in Meizu geïnvesteerd. Dat is blijkbaar goedkoper dan een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met een andere telefoonmaker.

Stijlvolle phablet

De Meizu Blue Charm E is volgens de geruchten een stijlvol uitgevoerde telefoon in een metalen jasje, een 5,5-inch full HD-scherm, 3GB ram, een Helio P10 processor waarvan de acht kernen zijn geklokt op 1,8Ghz en een 13-megapixel camera aan de achterkant. Selfies maak je met de 5-megapixelcamera aan de voorkant. De telefoon heeft een 3100 mAh batterij en is voorzien van de fast charge-technologie die door Meizu zelf is ontwikkeld, genaamd mCharge.

Meizu

Meizu is in China een topmerk. De fabrikant verkoopt geen smartphones in Nederland, maar in een enkele Chinese webwinkel met een magazijn in Europa kun je er af en toe een vinden. De smartphones en phablets van Meizu zijn in China bijzonder populair.

Reacties (0)