De Meizu Zero heeft geen poorten en ook geen knoppen

23 januari 2019 1 Minuut 0 Reacties
meizu-zero-afb-1

De Chinese fabrikant Meizu heeft een smartphone zonder poorten en knoppen gepresenteerd. De telefoon wordt de Meizu Zero genoemd. Er zijn helemaal geen gaten: dus ook niet voor de speakers en ook niet voor een fysieke simkaart.

Dit is de Meizu Zero

De Chinese fabrikant Meizu heeft de Meizu Zero onthuld, een smartphone zonder knoppen, poorten en andere openingen. Dat betekent dus dat er geen knoppen voor het volume, geen openingen voor een simkaart of speaker en geen poorten voor het opladen zijn. Het apparaat beschikt over een groot amoled-scherm van 5,99-inch en heeft qua design opgelet bij Samsung. De randen aan de boven- en onderkant doen denken aan die van de Samsung Galaxy S9. Er is dus geen inkeping aanwezig aan de bovenkant van het scherm.

De vingerafdrukscanner zit onder het scherm verwerkt, net als Meizu’s eigen mSound 2.0-technologie, waardoor dat scherm ook als speaker kan functioneren. Uiteraard wordt het toestel ook draadloos opgeladen. Meizu belooft snelheden tot achttien watt middels zijn eigen Super mCharge Wireless-technologie. Hoewel er geen knoppen zijn, zijn er wel omgeving die aanraakgevoelig zijn waarmee je het toestel kunt in- en uitschakelen en waarmee je het volume kunt beheren. Voor de fysieke simkaart is er digitale ruimte voor een e-sim.

Verder is de Meizu Zero voorzien van een ip68-certificaat, wat ook niet heel verrassend is. Het toestel heeft namelijk nergens een opening, waardoor dit dus goed mogelijk is zonder poespas. Er is nog veel onduidelijk over de Zero. Zo weten we nog niets over andere specs (processor, werkgeheugen, opslagruimte) en kunnen we alleen nog maar raden naar de releasedatum en de prijs van de smartphone. Mogelijk horen we tijdens Mobile World Congress 2019 meer over de Zero. Die beurs vindt eind februari plaats in Barcelona.

Reacties (0)