Medion onthult nieuwe 10,1 inch Androidtablet met lte-verbinding

28 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
Medion LifeTab X10311

Medion heeft in Duitsland een nieuwe 10,1-inch tablet onthuld die het mobiele internet op kan via een lte-verbinding. De tablet kost 249 euro.

Nu verkrijgbaar

De tabet is al per direct verkrijgbaar via de website van Medion. En wie het slim speelt kan via die site nog eens 20 euro korting krijgen. Dat wordt vanzelf aangeboden.

Het gaat om de Lifetab X10311. Het scherm is een lcd ips-exemplaar met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. De processor is een achtkernige MediaTek MT8783, die bij zijn werk wordt geholpen door 2GB ram.

Camera’s

De tablet biedt 32GB aan opslagruimte, wat kan worden uitgebreid met een geheugenkaart. De camera op de achterkant maakt foto’s in een resolutie van 5 megapixel. De frontcamera doet dat met een resolutie van 2 megapixel.

LTE

De lte-verbinding zorgt ervoor dat je met deze tablet overal het internet op kan, zolang er maar een werkende simkaart in wordt gestoken. De Lifetab X10311 loopt op Android 7.0 Nougat. Het apparaat is een centimeter dik, wat nogal afsteekt tegen de meeste tablets van de laatste generatie. Die zijn veel dunner. De dikte heeft veel te maken met de 8000 mAh accu, die het apparaat geruime tijd in leven moet houden. De batterij brengt niet alleen extra dikte met zich mee, ook extra gewicht: de tablet weegt 605 gram.

Aldi

Medion wordt vaak verkocht via de Aldi. Of dat in Nederland ook gaat gebeuren, is echter nog niet bekend. De tablet kan echter via de website van Medion ook naar Nederland geïmporteerd worden.

Reacties (0)