Lollipop gaat over 30% marktaandeel heen

06 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Android 5-0-lollipop

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers vrijgegeven, waaruit op te maken valt dat Lollipop meer dan dertig procent marktaandeel in handen heeft. Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste Android, heeft nog geen één procent in handen, slechts 0,7 procent.

Lollipop blijft maar groeien

Bijna één op de drie Android-apparaten draait inmiddels op Android 5.0 Lollipop, zo blijkt uit de nieuwste Android-distributiecijfers die Google deze week heeft vrijgegeven. Helaas is het zo dat Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Android, tot op heden nog maar 0,7 procent van de markt in handen heeft. Toegegeven: Marshmallow is nog maar een maand of drie beschikbaar, sinds de release van de Nexus 5X-smartphone en de Nexus 6P-phablet, maar toch lijkt 0,7 procent ons nog een erg laag percentage.

Die 0,7 procent laat zien hoe Google er maar niet in slaagt veel Nexus-apparaten te verkopen (ondanks de vanille Android-versie) en hoe lang het voor andere fabrikanten duurt voordat zij met de nieuwste versie van Android komen aanzetten. Of dat nu op nieuwe apparaten of middels een update voor oudere modellen is, dat maakt niet uit: het duurt lang. Daarentegen heeft Lollipop dus wel lekker kunnen groeien en steeg 3,2 procentpunt sinds de vorige release. KitKat, Ice Cream Sandwich en Jelly Bean hebben allemaal punten ingeleverd.

Reacties (0)