Gesponsord Mobile Gesponsord door Canyon

Laad op! Canyon laat zien hoe het opladen van gadgets steeds eenvoudiger en slimmer wordt (ADV)

21 juli 2023 3 Minuten 0 Reacties
Canyon WS-303-2

Draadloos opladen wordt een echt symbool van de moderne wereld, waar mobiele apparaten een hoofdrol spelen in het dagelijks leven. Het comfort en gebruiksgemak van deze apparaten zijn immers vaak de doorslaggevende factoren bij hun keuze. Draadloos opladen is niet zomaar een technologie, het is een nieuwe fase in de evolutie van gemak en autonomie.

Werkingsprincipe

Ondanks het feit dat er nu een groot aantal manieren zijn om elektriciteit te transporteren zonder draden, blijft het gebruik van elektromagnetische inductie het meest gangbaar.

Al aan het einde van de 20e eeuw werden inductiespoelen gebruikt in huishoudelijke apparaten om elektrische tandenborstels en scheerapparaten op te laden, maar door het ontbreken van een universele standaard was deze methode niet erg wijdverspreid. De ontwikkeling van deze technologie was het verschijnen in 2008 van de Qi-standaard, ontwikkeld door de organisatie Wireless Power Consortium. De naam van de standaard komt van het Chinese woord Qi (“qi” – ontwaken van innerlijke energie tot actie).

Qi werkt op basis van het al lang bekende principe van elektromagnetische inductie, waardoor het mogelijk is om energie over te brengen van de basis naar de ontvanger door middel van een magnetisch veld. De basis bevindt zich in het oplaadapparaat zelf, terwijl de ontvanger zich in de smartphone bevindt. Bovendien maakt de standaard het mogelijk om de laadgegevens van het apparaat door te geven zodat het opladen automatisch stopt. Een laadstation dat op het lichtnet is aangesloten, creëert een wisselend magnetisch veld en een apparaat met een geschikte inductiespoel zal energie ontvangen van het veld dat door het laadstation wordt geïnduceerd, waardoor energieoverdracht over korte afstand mogelijk is.

Advertentie

Canyon WS-303-in-1 draadloze oplader

Canyon WS-303 zorgt voor de beste oplaadsnelheid en werkt met alle apparaten met QI-technologie. Door de originele vorm kun je 3 apparaten tegelijkertijd opladen, zoals Apple Watch, iPhone en Airpods met maximaal gemak.

De effectieve oplaadafstand van maximaal 7 mm laat je je smartphone opladen zonder het hoesje te verwijderen. En de intelligente Nuvoton chipset zorgt voor veiligheid en snelheid bij het opladen.

Een geweldige oplossing waarmee je de opslag van je gadgets kunt organiseren en optimaliseren en de behoefte aan verschillende draden kunt verminderen!

Canyon WS-303 is beschikbaar in 2 kleuren wit en zwart, die perfect past bij de kleuren van Apple-producten en andere moderne gadgets.

Waarom zijn we bang voor draadloze opladers?

Er bestaat een mythe dat de batterij van een smartphone die met een kabel wordt opgeladen “in ruststand” is, in tegenstelling tot de batterij van een smartphone die op een draadloze oplader is geplaatst.

Maar in feite hangt de staat van de batterij niet af van de manier van opladen, maar van de naleving van de vastgestelde normen, met name het maximale vermogen van de adapter. Tijdens het opladen wordt elektrische energie omgezet in chemische energie en tijdens het ontladen gebeurt het omgekeerde. Hoeveel energie kan worden opgeslagen in de batterij wordt bepaald door de fabrikant van de batterij die in je smartphone zit, niet door de oplader. Dit bepaalt weer hoeveel energie je kunt gebruiken. Met andere woorden: ongeacht het type en het maximale oplaadvermogen, wordt het spanningsbereik bepaald door je smartphone, niet door het apparaat dat je aansluit. Alleen een oplader die niet is gecertificeerd volgens de vereiste standaard kan schade aan je batterij veroorzaken.

Over Canyon

Canyon is een merk met een twintigjarige geschiedenis, dat een breed assortiment mobiele en PC accessoires, slimme gadgets en gaming oplossingen biedt. Het merk begon haar activiteiten in Nederland in 2003. Momenteel heeft Canyon 16 kantoren in Europa en verkoopt zijn producten in meer dan 30 landen.

Reacties (0)