Gesponsord Mobile Gesponsord door Hoesjesdirect.nl

Kies voor een hoesje voor je telefoon en accessoires (ADV)

08 november 2021 3 Minuten 0 Reacties
Smartphone hoesje

Het kan best lastig zijn om schade aan je smartphone te voorkomen. Denk aan kleine krasjes door zandkorreltjes in je tas, een barstje in het scherm als je het toestel laat vallen of iets te hard tegen een tafel stoot, enzovoorts.

Met een hoesje kun je de kans op dergelijke schade verkleinen. Zo blijft je telefoon langer mooi en voorkom je hoge kosten! Zeker het vervangen van het scherm is niet goedkoop. Hoesjes zijn er in tal van verschillende soorten, van diverse materialen en in verschillende modellen. Denk aan het verschil tussen een harde backcover van kunststof en een bookcase van stijlvol bruin leer.

Niet alleen je telefoon zelf wil je beschermen tegen schade. Schaf ook een hoesje aan voor je accessoires! Denk bijvoorbeeld aan een Apple case voor je AirPods. Of wat te denken van een handige hoes voor je tablet, waarmee je deze rechtop op je bureau of tafel kunt laten staan? Het voorkomt dat je voortdurend over het scherm heen moet hangen om hetgeen op het scherm goed te kunnen zien. Je kunt het hoesje voor je accessoires aan laten sluiten op de stijl van het hoesje voor je smartphone.

Verschillende soorten hoesjes voor telefoons

Hoesjes worden onderverdeeld over grofweg drie categorieën, namelijk: de backcover, een bookcase en een flipcase. De bookcase lijkt sterk op een flipcase, met het verschil dat een bookcase vaak is uitgevoerd met een magneetje. Daarbij open je de bookcase, zoals je al verwachtte, als een boek. Daar waar een flipcase soms over de bovenzijde van het toestel heen geopend wordt.

Advertentie

Groter is het verschil tussen een bookcase en een backcover. Een bookcase slaat om het volledige toestel heen. Daar waar een backcover slechts de achterzijde van de smartphone beschermt tegen schade. Het is sterk aan te raden om de backcover te combineren met een screenprotector. Zo voorkom je krassen op het scherm van je toestel. Overigens voorkom je die ook niet volledig met een bookcase. Er kunnen kleine vuildeeltjes in je hoesje blijven zitten, waardoor deze over het scherm krassen bij het sluiten van de bookcase.

Hoesjes van verschillende materialen

Naast het feit dat telefoonhoesjes van elkaar verschillen qua model, zit er een verschil in het materiaal waarvan ze gemaakt worden. Dat geldt niet alleen voor de hoesjes voor een smartphone, maar bijvoorbeeld ook voor het hoesje wat je gebruikt voor je AirPods of tablet. Heel stijlvol is een model van leer. Nadeel van leer is dat het snel vaal wordt, als het leer van een wat mindere kwaliteit is. Iets wat bij een model van kunststof minder snel gebeurt. Andersom zal een model van kunststof sneller slijten, als hier bijvoorbeeld een afbeelding op te zien is. De afbeelding is steeds minder goed te zien als gevolg van de slijtage.

Compatibiliteit hoesje voor draadloos opladen

Draadloos opladen is de trend van dit moment. Daarbij is het bij de apparatuur van Apple mogelijk om een MagSafe op de achterkant van je toestel te plakken met een ingebouwde magneet. Niet ieder hoesje ondersteunt deze technologie. Let hier goed op, wanneer je voornemens bent om de telefoon draadloos op te laden of deze te gebruiken in combinatie met een MagSafe.

Tip: een bookcase hoesje voor je smartphone heeft vaak al één of twee vakjes om een pasje in mee te kunnen nemen.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Hoesjesdirect.nl

Reacties (0)