iOS 11 vanaf 19 september te downloaden voor iPhone en iPad

13 september 2017 3 Minuten 0 Reacties
Apple-iOS-11-1

Apple heeft tijdens haar jaarlijkse evenement laten weten dat iOS 11 vanaf 19 september te downloaden zal zijn voor iPhone en iPad. Het OS heeft onder meer een nieuw bedieningspaneel, een vernieuwde App Store, een verbeterde werking van Siri en multiroom audiomogelijkheden voor HomeKit.

iOS 11 verschijnt 19 september

Apple laten weten dat iOS 11 vanaf 19 september te downloaden zal zijn voor iPhone en iPad. We wisten al een hoop over het besturingssysteem, zoals je in ons uitgebreide overzicht kunt lezen, maar er komt nog meer aan. In dit artikel geven we een overzicht van de nieuwe functies die zijn aangekondigd tijdens of na de presentatie van iPhone X en iPhone 8 Plus.

Face ID en animoji

We hebben Face ID al eerder genoemd in geruchten en ons artikel over de iPhone X en iPhone 8 Plus, maar het wordt dus ook onderdeel van iOS 11. Middels 3D-technologie zal de iPhone een 3D-scan maken van je gezicht, waarmee je toestel wordt ontgrendeld. Ook kun je er grappige animoji mee aansturen: geanimeerde emoji die je gezichtsuitdrukkingen, hoofdbewegingen, mondbewegingen en je stem imiteren, waardoor je op die manier met je vrienden kunt communiceren. Face ID moet verder Touch ID gaan vervangen op de iPhone X.

Portrait lighting en selfie-modi

De dubbele camera’s op de iPhone X en iPhone 8 Plus zijn in staat om meer met licht te doen dan traditionele smartphonecamera’s. De camera’s gebruiken diepte-informatie om schaduw- en lichteffecten te creëren, die een professioneel uiterlijk aan je foto’s kunnen meegeven. Het zijn geen filters, maar meer real-time-effecten, aldus Apple. Mogelijk zijn deze effecten dan een stuk subtieler dan de mogelijkheden op andere smartphonecamera’s, die dergelijke opties ook aanbieden. Deze optie is nu alleen beschikbaar in bèta.

Nieuwe bewegingen

Omdat de iPhone X geen thuisknop heeft, heeft Apple iets moeten verzinnen om toch bijvoorbeeld het thuisscherm op te kunnen roepen. Dat kun je voortaan doen met een simpele veeg van onderen naar boven, ongeacht het scherm waarin je je op dat moment bevindt. Geen nood als je binnen een app of op een site probeert te scrollen: zolang je dat niet helemaal vanaf de onderkant doet, zal het scherm niet overgaan op je thuisscherm. Multitasking roep je op met dezelfde veeg, maar dan wel met een pauze vlak boven de rand.

Deze iPads en iPhones krijgen iOS 11

Niet alle toestellen die Apple in de afgelopen jaren uitgebracht heeft kunnen de update naar iOS 11 ontvangen. Een aantal modellen vallen buiten de boot, en die toestellen blijven dus steken op iOS 10. Dit jaar gaat het om de iPhone 5, iPhone 5c en de vierde generatie iPad. Oudere toestellen zijn eerder al uitgesloten van grote updates. De nieuwste versie van iOS zal alleen te downloaden zijn op de volgende toestellen;

De iPhone 5, 5c en iPad 4 krijgen dus geen update naar iOS 11 maar kunnen nog wel op ondersteuning vanuit Apple rekenen. Dit in de vorm van kleine updates.

Meer lezen?

Neem ook vooral ons uitgebreide artikel door over iOS 11. Meer informatie over de nieuwe iPhones lees je in dit uitgebreide artikel, terwijl je op Wearables Magazine terecht kunt voor alles over de Apple Watch Series 3 en op Homecinema Magazine alles leest over de Apple TV 4K, die ook nog eens high dynamic range ondersteunt.

Reacties (0)