Intel Dual OS tablet: foutje of teaser?

28 juli 2014 2 Minuten 0 Reacties
Asus-Transformer-Book-Duet-feature

Intel heeft een opvallende promotionele afbeelding online gezet waaruit we op zouden kunnen maken dat het bedrijf werkt aan Dual OS tablets.

Vorig jaar en begin dit jaar hebben we het vaak gehad over zogenaamde Dual OS tablets, tablets die op zowel Android als Windows 8 draaien. Dit idee lijkt echter nog steeds niet aan te slaan, mede doordat grote spelers in de markt er niks in zien. Maar, mogelijk komt daar binnenkort verandering in want Intel heeft een opvallende promotionele afbeelding online gezet.

Intel teaser Dual OS tablet

In China houdt Intel op 8 augustus een groot evenement waar in zal worden gegaan op de toekomstplannen van de chipfabrikant en waar ook een aantal vooraanstaande personen van Microsoft aanwezig zullen zijn. Ter gelegenheid van dit evenement heeft Intel een afbeelding de wereld ingestuurd waarop we een Windows 8 tablets met een Intel-chip onder de motorkap zien. Echter, als je goed kijkt zie je dat de statusbalk van Android zich onder het startscherm van Windows 8 bevindt.

Geen animo bij grote spelers

Zou Intel dan toch nog een poging wagen om fabrikanten te overtuigen van Dual OS tablets met Android en Windows 8? Het zou zomaar kunnen maar kijkend naar recente berichten zien grote spelers als Microsoft en Google hier weinig in. Voor Microsoft zou de reden zijn dat klanten die tot op heden trouw bleven aan Microsoft met een Dual OS-apparaat de smaak van Android mogelijk te pakken krijgen en daardoor mogelijk overstappen. We moeten er daarom ook rekening mee houden dat dit een foutje is van het reclamebureau.

Advertentie

Transformer Book Duet

Dual OS tablets zijn echter niet nieuw meer. Afgelopen januari liet Asus als eerste fabrikant een Dual OS-apparaat zien dat ook daadwerkelijk op de markt moest verschijnen; de Asus Transformer Book Duet. Helaas is dit tot op heden nog niet gebeurd, waarschijnlijk door de bemoeienis van Google. Waarom Google dit wil werd niet genoemd maar waarschijnlijk ziet het bedrijf het gebruik van Android apps op een Windows-apparaat niet zitten. Het zou immers kunnen betekenen dat minder mensen kiezen voor stand-alone Android-toestellen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)