HP presenteert HP Spectre x360 15 met oled-scherm en nieuw zakelijk model

07 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
hp-spectre-x360-15-oled

HP heeft tijdens CES 2019 enkele nieuwe producten aangekondigd, waaronder de HP Spectre x360 15 met een oled-scherm aan boord. Ook is er een nieuw zakelijk model gepresenteerd. Deze convertibles draaien allemaal op het Windows 10-besturingssysteem.

Nieuwe convertibles van HP tijdens CES 2019

Tijdens CES 2019 heeft HP nieuwe convertibles aangekondigd. Zo komen er ook dit jaar nieuwe versies aan van de HP Spectre x360. Eén van de modellen zal worden voorzien van een oled-scherm, waardoor dit de eerste convertible wordt met een dergelijk scherm. Daarnaast biedt het scherm ondersteuning aan voor high dynamic range. Verder zal het apparaat gaan lijken op de versies die al bestaan. Onder de motorkap zul je onder meer een achtste generatie Intel Core i7-processor tegenkomen, vergezeld door 16 GB aan werkgeheugen.

Ook zal er tot 512 GB aan interne opslagruimte aanwezig zijn op een ssd (solid state drive). HP heeft echter nog geen prijzen bekendgemaakt voor de nieuwe modellen, dus weten we nog niet wat het oled-model gaat kosten. Kijkende naar de hoge prijzen voor reguliere oled-laptops, verwachten we niet dat dit product een lage prijs zal gaan krijgen. Daarnaast is het nog even afwachten hoe lang de batterij meegaat. De verwachting is dat HP de Spectre x360 15 met oled-scherm aan boord vanaf maart zal gaan leveren aan de eerste klanten.

Zakelijk model

Daarnaast heeft HP ook een zakelijk model gepresenteerd: de HP Elitebook x360 830 G5. Het scherm van deze convertible beschikt over een maximale helderheid van duizend nits en zou daarmee marktleider zijn. Daarnaast is de convertible te voorzien van de optie Sure View, wat meelezen tegen moet gaan. Deze functie staat in het teken van privacy. Daarnaast is er een sensor die automatisch de helderheid kan aanpassen (zoals je vaak ziet op smartphones en tablets) en is het scherm voorzien van touch-mogelijkheden.

Advertentie

De Elitebook x360 830 G5 kan ook worden gebruikt met een stylus van het bedrijf. Onder de motorkap zit tot 32 GB aan werkgeheugen, 2 TB aan interne opslagruimte op een ssd en een Intel Core i7-processor van de achtste generatie. Daarnaast is er een shutter voor de webcam en zijn er speciale knoppen waarmee je bijvoorbeeld snel telefoongesprekken zou kunnen aannemen. Ook kan er nog worden gekozen voor een optionele 4g-modem. De achterkant is overigens gemakkelijk los te maken, waardoor interne onderdelen snel te verwisselen zijn.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)