Gesponsord Mobile Gesponsord door Alpina

Hoe kun je jouw scooter online verzekeren? (ADV)

01 augustus 2022 2 Minuten 0 Reacties
scooter verzekering

Als je een scooter hebt aangeschaft, is het noodzakelijk om deze te verzekeren. Dit kan best duur zijn en er bestaan veel keuzes en mogelijkheden waaruit je moet kiezen. Het is daarom slim om eerst rustig te bekijken wat alle opties zijn om te besluiten wat het beste bij jou past. Als je goed de tijd wilt nemen, is het fijn om online je verzekering af te sluiten. Hieronder staan wat tips vermeld over hoe jij fijn en makkelijk je scooter online kan verzekeren. 

Je kunt een verzekering afsluiten in een fysieke winkel, maar je kunt ook je scooter verzekeren online. Er bestaan verschillende soorten verzekeringen. Allemaal hebben ze een andere dekking en zijn ze passend bij verschillende klanten.

Allereerst kan je gaan voor een online af te sluiten basispakket. Omdat een scooter een motorrijtuig is, is het afsluiten van een Wettelijk Aansprakelijkheid (WA) scooterverzekering verplicht. Bij dit pakket wordt schade aan anderen vergoed en heb je recht op een gratis verhaalservice. Deze gratis verhaalservice houdt in dat de verzekeraar helpt met het verhalen van ongedekte schade bij de tegenpartij. Met WA ben je echter niet beschermd tegen diefstal, brandschade en elke schade die je maakt aan je eigen scooter. Hierom is het ook niet erg duur en bij een nieuwe scooter zal het je rond de €20,- per maand kosten. Kortom is dit geen uitgebreid pakket, maar het biedt een goede basis.

Als je voor wat meer zekerheid en dekking wilt gaan, dan kan je kiezen voor de WA Diefstal en Brand. Dit pakket is ook online af te sluiten. Het biedt wederom een gratis verhaalservice. Tevens wordt schade aan anderen vergoed. Een verschil tussen WA en WA Diefstal en Brand is dat dit pakket ook vergoeding biedt bij diefstal en brand. De prijs ligt ook iets hoger, namelijk rond de €30,- per maand.

Advertentie

Als laatste bestaat ook nog het WA Diefstal, Brand en Aanrijding pakket. Deze is het meest uitgebreid en biedt de beste dekking. Dit pakket biedt een gratis verhaalservice, vergoeding bij schade aan anderen en diefstal en brandschade. Tevens wordt hierbij ook schade aan de eigen scooter vergoed. Alle schade die je dus zelf maakt door bijvoorbeeld een aanrijding worden dus betaald door de verzekeraar. Dit is dus eigenlijk een allrisk verzekering en zal dus ook het meeste kosten. Gemiddeld ligt dit rond de €50,- per maand, maar je bent dan wel compleet gedekt.

Alpina

Er bestaan meerdere financiële adviseurs die je kunnen helpen de perfecte scooterverzekering af te sluiten. Een groter financiële adviseur is Alpina Group. Op hun site Alpina.nl kan je makkelijk vinden wat ze allemaal aanbieden. Doordat ze een gefuseerd bedrijf zijn, hebben ze veel specialistische kennis die ze kunnen combineren. Hierdoor kunnen ze precies aan jouw wensen voldoen en jou helpen je financiële zekerheid te waarborgen. Kortom, Alpina is een goede optie als jij fijn en makkelijk jouw scooter online wilt verzekeren.

Reacties (0)