Google werkt mogelijk al aan Android M

23 september 2014 2 Minuten 1 Reacties
Android-algemeen

Hoewel we nog geen hap genomen hebben van Android Lemon Meringue Pie, schijnt Google al te werken aan diens opvolger: Android M. Android L zou dit jaar nog moeten uitkomen, terwijl M naar verluidt staat gepland voor eind 2015, begin 2016.

Android M

Hoewel we nog steeds wachten op de officiële release van Android L, hét nieuwe Android dat later dit jaar mogelijk wordt gelanceerd, kijkt Google nu al weer naar de mogelijkheden de opvolger van dat besturingssysteem, dat mogelijk Android M gaat heten. Waar die M dan voor staat, is natuurlijk niet bekend. Geheel in de traditie van Android-namen, kunnen we ervan uitgaan dat de M de naam van een zoetigheid meekrijgt. En dan zijn er een paar leuke merken op te noemen, zoals bijvoorbeeld M&M’s. Het nieuwe ‘nieuwe Android’ werd gisteren genoemd op een pagina van het Android Open Source Project (AOSP)

Zo wordt er op het forum gesproken over “colored output” for Android’s logging system, genaamd Logcat, waarvan wordt gezegd dat het een experimentele feature wordt. Ook wordt er gesproken over ‘protobuffers’, een techniek die Google gebruikt om snel informatie uit te wisselen tussen Android en de servers. Voorlopig blijft het dus vooral op technisch niveau hangen, maar begin volgend jaar verwachten we wel dat Google al met wat esthetische of in elk geval consumentvriendelijke updates op de proppen komt.

Android L

Ondertussen wachten we nog steeds geduldig op Android L, die volgens de laatste geruchten van Samsung-insiders dit jaar nog op de markt moet verschijnen. Volgens die insiders bij Samsung krijgt zowel de Galaxy Note 4 als de Galaxy S5 voor het einde van het jaar Android L. Dat betekent wellicht dat Nexus-eigenaren binnen enkele weken al de update krijgen, aangezien Google eerst altijd z’n eigen hardware voorziet van updates. Android L krijgt een veel strakker design en wordt voorzien van een veel betere beveiliging. Het vergrendelingsscherm krijgt ook veel meer functies dan het nu heeft. Daarnaast biedt het ondersteuning voor 64-bits processors, moet het de levensduur van een batterij verlengen en zou het toetsenbord gebruiksvriendelijker moeten worden.

Reacties (1)