Google voorziet maildienst Gmail van verschillende invoegtoepassingen

25 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
gmail-add-ons-invoegtoepassingen

Google heeft laten weten dat gebruikers van Gmail mogen rekenen op verschillende add-ons: invoegtoepassingen voor bij het mailen. De huidige toepassingen zijn nog vooral gericht op zakelijke gebruikers, maar daar kan verandering in komen.

Invoegtoepassingen voor Gmail

Google heeft bekendgemaakt dat zowel de applicaties als de webversie van Gmail gereed zijn gemaakt voor de nieuwe add-ons: verschillende invoegtoepassingen die mailen overzichtelijker of gemakkelijker kunnen maken voor verschillende doeleinden. Vooralsnog richten die add-ons zich op de zakelijke markt, maar wellicht komt daar verandering in in de toekomst. Het mooie aan dit systeem is dat de toepassingen direct werken op je mobiel, maar dus ook op je computer: je kunt dus zelf kiezen hoe en wanneer je de diensten gaat gebruiken.

Rechts bovenin tref je de knop voor opties aan, waar je een add-on kunt toevoegen. Gebruikers hebben al keuze uit een aantal toepassingen, omdat Google eerder dit jaar ervoor gezorgd heeft dat ontwikkelaars al in bèta aan de slag konden met de software. Je kunt nu al aan de slag met diensten als Asana, Dialpad, Hire, Intuit QuickBooks Invoicing, ProsperWork, RingCentral, Smartsheet, Streak en Trello. Een add-on die nog op zich laat wachten is bijvoorbeeld DocuSign, waarmee je digitaal je handtekening kunt zetten onder contracten en meer.

Reacties (0)