Google stopt met verkoop Pixel C-tablet in Play Store

28 december 2017 2 Minuten 0 Reacties
Google-Pixel-C-1

Google is gestopt met de verkoop van de Pixel C-tablet in de Play Store. Voor het eerst sinds jaren heeft de zoekgigant geen tablet meer in zijn online winkel. Het lijkt er ook niet op dat er binnenkort een nieuwe Androidtablet zal worden aangeboden.

Hoge prijs

De Pixel C is twee jaar geleden gepresenteerd als een vlaggenschip op Androidgebied. De hoge prijs – 599 euro – werd volgens Google gerechtvaardigd door de kwaliteit van het apparaat. Maar Androidtablets blijven toch altijd wat achter bij de iPad en de Windowstablets, die meer kunnen, krachtiger zijn en voor power users beter dan tablets op Android.

Geen opvolger

De Pixel C is al twee jaar niet ververst, en heeft zo te zien geen opvolger. Het was volgens critici ook een beetje een vreemd apparaat. De hardware was overduidelijk bedoeld om er Chrome OS op te draaien, het andere besturingssysteem van Google dat meer geschikt is voor gebruik op laptops. Maar Google kreeg destijds Chrome OS niet tijdig gereed voor gebruik op apparaten met een aanraakscherm, dus werd de Pixel C voorzien van Android. En daarmee was het apparaat een compromis dat ook nog eens duurder uitpakte voor de portemonnee van de consument.

Kortingen

Google heeft in de tussenliggende jaren geprobeerd om van de voorraad Pixel C’s af te komen, door af en toe wat kortingen aan te bieden. Dat was al een teken want dit doet Google vrijwel nooit, in ieder geval heel zelden met andere apparaten.

Advertentie

Veiligheidsupdates

De Pixel C met 32GB opslaggeheugen was al uit de Play Store verdwenen. Nu is ook de overgebleven 64GB-variant ten grave gedragen. De Pixel C loopt ook tegen het eind van de ondersteuningstermijn aan die Google voor zijn apparaten aanbiedt. Wel zullen er volgens het beleid van Google nog zeker een jaar veiligheidsupdates voor worden uitgebracht. Of Google ooit nog een nieuwe Androidtablet uitbrengt is erg mistig; liefhebbers van het platform op een groot scherm moeten het nu vooral hebben van Samsung, Lenovo, Asus, of een van de talloze Chinese Androidtablets.

Ben je op zoek naar een Androidtablet, kijk dan in onze tabletvergelijker en selecteer Android als besturingssysteem.

Reacties (0)