Google start verkoop e-books via Play Store in Nederland

17 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
google-Play-Boeken-2

Er gingen al meerder geruchten over de komst van Google Play Books naar Nederland en zojuist heeft de internetgigant bekendgemaakt dat Nederlandse lezers kunnen gaan genieten van digitale boeken op Google Play.

Google heeft via Google+ bekendgemaakt dat de dienst de komende uren in Nederland uitgerold wordt. Het kan dus even duren voordat de dienst zichtbaar en te gebruiken is. Vanaf morgen zou elke Nederlander toegang moeten hebben.

Met Google Play Boeken kunnen gebruikers van tablets en smartphones digitale boeken (e-books) kopen via de Google Play Books app en de Google Play Store. Niet alleen gebruikers van een Android tablet of smartphone kunnen de boeken downloaden, ook bezitters van een iPhone of iPad hebben middels een speciale app (nog niet in de Nederlandse store te vinden) toegang tot het aanbod. Daarnaast is het mogelijk via de browser boeken aan te schaffen en kun je de e-books lezen op het grote aanbod van e-readers die Adobe Digital Editions gebruiken.

Advertentie

Google Play Boeken is volgens het bedrijf de grootste ebook-winkel van de wereld en er zijn dan ook meerdere boekdeals gesloten met zowel grote als kleine uitgeverijen. Deze boeken zijn net als de applicaties in de Play Store te vinden en in de meeste gevallen kun je een preview van een boek laten tonen voordat je deze aanschaft. Het kopen van een boek kan voorlopig alleen met een creditcard. Eerder gingen er ook geruchten dat Google boeken zou gaan verhuren maar daar is voorlopig geen sprake van.

Met de verkoop van boeken voegt Google haar eerste extra dienst toe aan het aanbod in Nederland. Het wachten is nu nog op de verhuur en verkoop van films en muziek. Deze diensten zijn in verschillende andere landen al wel beschikbaar.

Meer e-reader apps

Lees meer over de beste e-reader apps voor je Android tablet en de beste e-reader apps voor je iPad.

Reacties (0)