Google Pixel 4 krijgt gezichtsontgrendeling en gebaren

30 juli 2019 1 Minuut 0 Reacties
Google Pixel 4

Google heeft een nieuwe video uitgebracht over de Google Pixel 4. Het toestel krijgt gezichtsontgrendeling en gebaren. Gebaren laten je de smartphone bedienen zonder deze aan te raken.

In juni plaatste Google zelf de eerste afbeelding van de Google Pixel 4 online. Om alle lekken en geruchten voor te zijn lijkt het erop dat Google nu zelf eerder nieuws omtrent de nieuwe smartphone online zet. Dit keer plaatst Google een video op YouTube die nieuwe functies onthult.

In de korte video zien we dat je de Google Pixel 4 op verschillende manieren kunt bedienen. Naast uiteraard de traditionele manier op het touchscreen kun je het toestel straks ook met gebaren op afstand bedienen. Dit komt door de nieuwe Soli-gebarensensor. Google onthulde deze radartechnologie al in 2015, maar dit is de eerste keer dat we de technologie daadwerkelijk in een consumentenproduct gaan zien. Om bijvoorbeeld een alarm te stoppen, naar een volgend liedje te skippen of om telefoontjes te weigeren kun je gewoon je hand voor het toestel bewegen en naar links of rechts gebaren.

Gezichtsontgrendeling zonder eerst te swipen

Daarnaast zien we dat de Google Pixel 4 nu ook Face Unlock krijgt. Dit betekent dat je het toestel kan ontgrendelen met je gezicht en de camera aan de voorkant. Het ontgrendelen kan direct als het scherm uit staat. Je hoeft dus niet eerst omhoog te swipen of het scherm aan te zetten. De Google Pixel 4 wordt waarschijnlijk in oktober officieel gepresenteerd.

Reacties (0)