Google Fit krijgt widget op thuisscherm en verbeterde activity tracking

11 december 2018 1 Minuut 0 Reacties
Google Fit

Later deze week krijgt Google Fit een update. De nieuwe versie laat je een widget op het thuisscherm zetten met de gezondheidsringen, zodat je in één oogopslag kunt zien hoe het zit met jouw bewegingsminuten. Ook is er verbeterde activity tracking.

In augustus kreeg de Google Fit-app een grote update. Nieuw waren onder andere de gezondheidsringen, waarmee bewegingsminuten en hartpunten mensen zou moeten motiveren om dagelijks meer te bewegen. Bewegingsminuten zou voor een grotere groep mensen beter bereikbaar zijn, omdat lopen niet voor iedereen een optie is. Vlak voor de feestdagen komt Google opnieuw met een update voor Google Fit.

Nieuw in de aankomende update voor Google Fit zijn de nieuwe widgets voor het thuisscherm. Zo kun je een widget toevoegen op je thuisscherm van je smartphone. Deze toont beide gezondheidsringen, het aantal stappen dat je die dag hebt gezet, calorieën en de afstand die je hebt afgelegd.

Om je extra motivatie te geven toont de app nu ook standaard je laatste workout. De nieuwe update geeft jou als gebruiker ook de mogelijkheid om je activiteiten beter te kunnen bijhouden. Zo kun je nu zelf handmatig de intensiteit van je workout instellen.

Ademhalingsoefeningen met je smartwatch en Google Fit

De update geeft ook een nieuwe functie voor Wear OS. Heb je last van stress of wil je gewoon even een rustmomentje pakken? Google Fit geeft je nu de mogelijkheid om ademhalingsoefeningen te doen via jouw smartwatch met Wear OS. De nieuwe update is nu nog niet beschikbaar, maar zou later deze week uit moeten rollen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)