Google Drive op iOS voorzien van handige updates

25 november 2015 1 Minuut 0 Reacties
google-drive-ios-9

Google heeft de iOS-applicatie van de cloudopslagdienst Google Drive voorzien van een update, die handige functies toevoegt. Zo kun je met een nieuwe iPhone sneller foto's uploaden en doorzoeken, dankzij de 3D Touch-integratie.

Sneller foto’s uploaden met Google Drive dankzij 3D Touch

Google heeft deze week de iOS-applicatie van Google Drive voorzien van een aantal handige features. Zo ben je vanaf nu in staat om sneller foto’s te uploaden en te doorzoeken dankzij 3D Touch. Houd je je duim even op het icoontje van Drive gedrukt, dan verschijnt er een menu – zoals hierboven weergeven – waar je snel voor die twee opties kunt kiezen. Deze functie werkt uiteraard alleen op de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, aangezien de moderne iPads geen drukgevoelig scherm hebben. Gelukkig is dit niet het enige dat de update brengt.

Zo kan Google Drive nu iedereen een notificatie sturen wanneer er een gedeeld document is bewerkt, kun je bestanden doorzoeken via de iOS Spotlight-functie en krijgen de mensen met een moderne iPad of een iPad Pro toegang tot features zoals Split View en Slide Over. Zodoende ben je dus beter in staat te multitasken op je iPad of iPad Pro, aangezien je nu twee apps naast elkaar kunt laten draaien tijdens het werken. De updates worden momenteel uitgerold. De Google Drive-app vind je via de onderstaande downloadlinks.

Google Drive

Reacties (0)