Google Drive geoptimaliseerd voor iOS 8

07 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
Google-Drive-app

Google heeft de applicatie Google Drive geoptimaliseerd voor iOS. De app maakt nu gebruik van Touch ID en past beter in de grotere schermen van de twee nieuwe iPhones. De update is nu te downloaden vanuit de App Store, mocht dat nog niet automatisch gebeurd zijn.

Google Drive

Google heeft de Google Drive-app, het cloudopslagplatform van het Noord-Amerikaanse bedrijf, voorzien van een broodnodige update. Drive is nu geoptimaliseerd voor iOS 8 en natuurlijk de nieuwe iPhones met hun grotere schermen. De volgende keer dat je de app opent, zal de app niet meer zo uitgerekt aanvoelen als voorheen. Maar dat is natuurlijk niet alles dat Google heeft veranderd aan de app, aangezien iOS 8 een aantal nieuwe features introduceerde en Google daar goed gebruik van maakt.

Zo is het nu mogelijk om je bestanden achter je vingerafdruk te beschermen, met Touch ID. Mocht je nog steeds gebruik willen maken van Password Lock, dan is dat natuurlijk mogelijk. De grootste toevoeging is wellicht het feit dat je nu ook bestanden kunt openen in andere apps, vanuit Drive. Ben je klaar met het bewerken van een bestand, dan kun je hem ook opslaan op Drive en die synchroniseert vervolgens alles met je andere apparaten.

De laatste feature die Google heeft toegevoegd werkt overigens met alle iOS-apparaten; je hebt nu de mogelijkheid ook video’s op te slaan in de camera roll, vanuit Google Drive. Verrassend genoeg was dit nog niet eerder mogelijk. Mocht je dit willen doen, tap dan op knop waar je de informatie van het bestand mee opvraagt, tap op Openen In en daarna op Video Opslaan. Dit zijn allemaal mooie features voor Drive op iOS, maar één ding ontbreekt: het Material Design. Wanneer die beschikbaar komt, is niet bekendgemaakt.

Google Drive

Reacties (0)