Facebook Messenger krijgt een nieuwe interface

28 september 2018 1 Minuut 0 Reacties

Facebook Messenger heeft de beloofde vernieuwde interface uitgerold naar een groep gebruikers. De vernieuwde interface moet vooral simpeler worden voor de gebruiker. Ook een donkere modus is aanwezig.

Tijdens de Facebook F8-conferentie in mei van dit jaar kondigde Facebook enkele vernieuwingen voor Facebook Messenger aan, waaronder een geheel nieuwe interface voor de berichten-app. Zo moest de interface voornamelijk simpeler worden met minder overbodige elementen. Ook zou een donkere modus toegevoegd worden. Inmiddels is het eind september en is het nog altijd stil gebleven over de vernieuwde interface. Tot nu toe dan, want enkele gebruikers hebben nu de beschikking over de nieuwe interface.

De website Android Police kreeg een bericht van een gebruiker van Facebook Messenger dat de app ineens een nieuwe interface heeft gekregen. Aangezien er geen nieuwe update beschikbaar was, lijkt het erop dat Facebook aan de kant van de server de update heeft doorgevoerd naar een groep gebruikers. De eerste test lijkt dan ook te zijn begonnen.

Donkere modus ook te vinden in vernieuwde interface

De vernieuwde app heeft drie tabbladen aan de onderkant van het scherm met de knoppen voor de camera en het starten van een nieuwe chat in de rechterbovenhoek. Facebook heeft de knoppen die we minder vaak gebruiken, zoals Games, Bedrijven en Populair voor jou onder ‘Verkennen’ (Explore) gezet. Ook het scherm voor het versturen van berichten zelf is veranderd. Volgens de gebruiker is ook de donkere modus toegevoegd. Hoe lang de test gaat duren met de nieuwe interface is nog niet bekend. Je zult dus nog even geduld moeten hebben voordat jij erover kunt beschikken. Er is geen update die je hoeft te downloaden, want deze wordt vanaf de kant van de server doorgevoerd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)