Eerste Vaio-smartphone is een 5,5-inch phablet

13 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Vaio phablet Phone Biz

De eerste telefoon van Vaio, een laptopfabrikant die is afgesplitst van Sony, is een 5,5-inch phablet. Dat blijkt uit plaatjes en informatie uit de bluetooth-registratie van het apparaat.

Vaio Phone Biz is Windows 10-telefoon

De Vaio loopt op Windows 10 Mobile, waarschijnlijk om de phablet soepel te laten samenwerken met de andere Windowsapparaten in de Vaio-lijn. De Vaio Phone Biz was al een tijdje geleden te zien. Het toestel gaat naar alle waarschijnlijkheid volgende maand naar de winkels in Japan, voor zo’n 400 euro.

Windows Continuum

De telefoon wort geproduceerd door Quanta Computer Inc. De phablet loopt op een Qualcomm Snapdragon 617-processor die is geklopt op 1,5Ghz. De processor wordt geholpen door 3GB ram en de smartphone beschikt over 16GB opslaggeheugen. De telefoon ondersteunt Windows 10 Mobile’s Continuum-functie, waardoor het toestel aan een monitor gehangen kan worden en dan min of meer het hart van de computer is, terwijl de gewone telefoonfuncties ook beschikbaar blijven.

5,5-inch full HD-scherm

Het scherm heeft zoals eerder gezegd een diagonaal van 5,5 inch. Dit is een full HD-scherm. De achtercamera kan fotograferen in een resolutie van 13 megapixel, de frontcamera doet dat met een resolutie van 5 megapixel.

Aluminium

De telefoon is in net zo’n strakke aluminium jas gegoten als veel Vaio-laptops. De telefoon ondersteunt 4G lte en bluetooth 4.1.

Het valt nog niet te zeggen of Vaio deze telefoon in Nederland zal uitbrengen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)