Earl Tablet: Robuuste tablet voor buitenshuis met E-Ink display

09 mei 2013 1 Minuut 0 Reacties
Earl-tablet

We hebben de afgelopen jaren al veel verschillende tablets voorbij zien komen en daarom wordt het steeds lastiger een tablet te onderscheiden van de concurrentie. De makers van de Earl Tablet lijkt het echter gelukt.

Deze tablet is namelijk speciaal ontwikkeld voor gebruik buitenshuis en beschikt over een E-Ink display.

Hoewel de Earl Tablet niet de eerste robuuste tablet voor gebruik buitenshuis is, is het wel één van de meest interessante oplossingen. Het apparaat is namelijk uitgerust met een E-Ink display waardoor de leesbaarheid in zonlicht vele malen beter moet zijn dan met een standaard LCD display. Ook moet dit display ervoor zorgen dat het apparaat veel minder energie verbruikt dan een traditionele tablet.

Verder beschikt de tablet over een infrarood touchscreen wat minder nauwkeurig werkt dan een capacitief touchscreen maar wel met bijvoorbeeld handschoenen bediend kan worden. Ook is de behuizing van de Earl Tablet waterdicht en stofbestendig, en kan het apparaat opgeladen worden middels de kleine zonnepanelen die zich op de achterzijde bevinden. De tablet heeft een gewicht van 311 gram en is ongeveer 1.5 centimeter dik.

Advertentie

Wat betreft de overige specificaties is de tablet uitgerust met een 6 inch display, een resolutie van 1.024 bij 768 pixels, een 1Ghz Freescale i.MX6 DualLight processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD kaartlezer, wifi, Bluetooth, GPS, NFC, en een AM/FM radio. Het geheel draait op Android software. De tablet kan als Walkietalkie gebruikt worden en beschikt over een ingebouwde sensor die notificaties over het weer afgeeft.

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg interessant maar er is één nadeel. De tablet bestaat namelijk nog niet. De makers zijn een crowdfunding-project gestart en proberen hiermee 250.000 dollar te verzamelen in de productie en verdere ontwikkeling op te starten. Je kunt zelf in het project investeren voor een bedrag van 249 dollar, waarmee je ook een exemplaar reserveert. Meer informatie vind je op de website van de makers.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)