Details en foto’s Lenovo ThinkPad 10 duiken op

13 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-ThinkPad-Yoga-review-design

Afgelopen week dook de eerste informatie over de Lenovo ThinkPad 10 op, een tablet gericht op zakelijke gebruikers. Vandaag kunnen we uit de eerste foto's meer details over deze high-end tablet halen.

De Lenovo ThinkPad 10 is een nog onaangekondigde tablet waarvan vorige week op een Amerikaans forum de specificaties verschenen. Op hetzelfde forum zijn dit weekend foto’s van de tablet geplaatst en daarbij is het apparaat gekeurd door de Amerikaanse FCC. Een lancering lijkt dus niet lang meer op zich te laten wachten.

De tablet is een high-end model, en net als alle toestellen in de ThinkPad-serie met name gericht op zakelijke gebruikers. De tablet is voorzien van een 10.1-inch display met Full HD-resolutie en ondersteuning voor een active digitizer stylus, en draait op een quadcore Intel Atom Z3795-processor met een maximale kloksnelheid van 2,39GHz.

Verder beschikt de ThinkPad 10 over 2GB of 4GB aan werkgeheugen, maximaal 128GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Voor draadloze communicatie is er ondersteuning voor 802.11n WiFi en Bluetooth met NFC.

Advertentie

Uit de foto’s kunnen we halen dat de tablet is voorzien van een volwaardige usb 2.0-poort, een microHDMI-poort en een speciale dockconnector. Voor zakelijke gebruikers is er ook nog een vingerafdrukscanner, een smart card-lezer en optioneel 3G aanwezig. Het geheel draait op Windows 8.1 Pro-software.

Waarschijnlijk wordt de meest uitgebreide en krachtige versie van de ThinkPad 10 voor een prijs rond de 1.000 euro in de markt gezet. Wanneer Lenovo de tablet officieel lanceert is nog niet duidelijk.

Reacties (0)