CES 2011: Video Notion Ink Adam tablet

05 januari 2011 2 Minuten 0 Reacties
ces2011-notion-ink-adam

Het verhaal van de Notion Ink Adam tablet loopt al een tijdje, maar tot nu toe heeft nog niemand de tablet echt in handen gehad. Tijdens de CES 2011 heeft Slashgear de kans gekregen om een goede eerste indruk van het apparaat te krijgen.

Een jaar geleden was het nog speciaal en nieuw dat de Notion Ink Adam tablet een Tegra 2 processor zou bevatten, maar nu zijn er al een stuk meer tablets die deze processor gebruiken. Wat wel uniek en speciaal blijft is dat Notion Ink alle software zelf ontwikkeld heeft. Eden, de multitasking user interface, maakt een zeer goede indruk en maakt ook zeer goed gebruik van de dual-core Nvidia processor om de kracht en de batterij duur te balanceren. Zo gebruikt het systeem alleen de tweede core wanneer dit echt nodig is en de eerste vol is.

Ook zie je dit terug in bepaalde apps. Zo wordt de verzonden mail niet geladen wanneer je alleen de inkomende mail aan het lezen bent. Op deze manier gaat het laden sneller en het verbruikte geheugen geminimaliseerd. Andere apps werken op een vergelijkbare manier door alleen libraries te laden die op dat moment ook echt nodig zijn. Apps in de achtergrond worden bevroren om zo het systeem sneller te laten lopen.

Ook heeft Slashgear geprobeerd 20 apps tegelijkertijd te laten draaien. Natuurlijk wordt de tablet dan een stuk trager, maar volgens Slashgear is het beste wat ze tot nu toe op een Android tablet gezien hebben. Ook 1080p video wordt moeiteloos en vloeiend weergegeven. Niet te vergeten is dat de Adam tablet ook een HDMI output heeft om hem aan je HDTV aan te sluiten. De audio is vaak een ondergeschoven kindje, maar de speaker aan de zijkant en de 3D audio functie werken redelijk goed.

Ook op andere gebieden laat Notion Ink zien veel tijd aan de ontwikkeling van deze tablet besteed te hebben, zoals de volledige copy & paste ondersteuning. Het bedrijf wil dat de Adam tablet gebruikt wordt voor content creatie en voor consumptie, dus je kunt zowel nummers, tekst en afbeeldingen kopiëren en plakken, en zelfs screenshots direct op het clipboard zetten. Alles bij elkaar is het volgens Slashgear een indrukwekkende tablet PC, zeker wanneer je kijkt naar de samenwerking tussen Nividia’s Tegra 2 en Eden. Zie hieronder de video’s!

Reacties (0)