BlueStacks App Player brengt Android apps naar Windows

27 maart 2012 1 Minuut 2 Reacties
BlueStacks-App-Player

Vorig jaar hebben we de BlueStacks App Player al diverse keren voorbij zien komen maar vooral in zeer vroege testfases. Inmiddels is de beta versie van de Android App Player gelanceerd die duizenden Android apps naar je Windows desktop of Windows tablet brengt. Met deze software kun je eenvoudig Android applicaties uitvoeren op een Windows apparaat.

Met de BlueStacks App Player kun je applicaties die ontwikkeld zijn voor Android smartphones of tablets gebruiken op een Windows desktop, laptop of tablet. Ook is het mogelijk (gratis) applicaties die op je telefoon of tablet staan middels Cloud Connect naar je Windows apparaat te sture. De eerste versies van de Player hadden nog een limiet qua applicaties maar inmiddels is het gebruik onbeperkt en heb je de keuze uit meer dan 450.000 applicaties. Applicaties downloaden is mogelijk via de GetJar, 1Mobile en Amazon app stores en gaat via een simpele applicatie voor je PC.

De beta versie van de BlueStacks App Player is volgens The Verge een stuk gelikter dan eerdere versies en het grootste deel van de beschikbare applicaties draait zonder problemen op een Windows computer. Ook is het in de beta versie nu mogelijk om met de Cloud Connect App je applicaties over te zetten vanaf een Android apparaat. In toekomstige versies van de app zal ook Windows 8 ondersteund worden.

De BlueStacks App Player is vanaf vandaag gratis te downloaden voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7 gebruikers.

Reacties (2)