BlueStacks App Player brengt Android apps naar Windows 8

13 februari 2013 1 Minuut 2 Reacties
BlueStacks-Windows-8

Met de BlueStacks App Player kun je applicaties die ontwikkeld zijn voor Android smartphones of tablets gebruiken op een Windows desktop, laptop of tablet. Begin vorig jaar lanceerde BlueStacks al een Android App layer voor Windows 7 en Windows XP apparaten en deze week is er ook een versie voor apparaten met Windows 8 gelanceerd.

BlueStacks App Player

De nieuwe versie van de BlueStacks App Player had vorig jaar al moeten verschijnen maar beter laat dan nooit natuurlijk. Hiermee kunnen gebruikers van een Windows 8 tablet, laptop of desktop eenvoudig Android applicaties downloaden en installeren. Zeker met het beperkte aanbod van apps voor Windows 8/RT tablets als de Microsoft Surface RT, Samsung ATIV Tab en ASUS Vivo Tab RT is de mogelijkheid om Android apps te kunnen gebruiken zeer welkom. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 750.000 Android applicaties, tegenover 35.000 apps die in de Windows Store te vinden zijn.

Downloaden

Mocht je de BlueStacks Android App Player willen downloaden dan kan dat via GetYourAppsBack.com. Overigens heeft het bedrijf ook deals met diverse grote hardwarefabrikanten gemaakt – waaronder Lenovo, ASUS en Acer – waardoor de App Player standaard met Windows 8 hardware meegeleverd zal worden. BlueStacks geeft aan dat de software tot op heden al 5 miljoen keer gedownload is.

Via: Techcrunch

Reacties (2)