Bèta-versie Microsoft Edge op Android kan webpagina’s vertalen

12 juli 2018 1 Minuut 0 Reacties
microsoft edge

De bèta-versie van de browser Microsoft Edge op Android kan voortaan complete webpagina's vertalen, heeft Microsoft bekendgemaakt. Eerder kreeg deze browser al toegang tot een adblocker. Met elke update lijkt de applicatie steeds nuttiger en functioneler te worden.

Download de update voor de Microsoft Edge-browser

Sinds Microsoft besloten heeft zich ook op software voor andere (mobiele) platformen te richten, brengt het bedrijf goede updates uit voor de apps die beschikbaar zijn op Android en iOS. Zo heeft de Microsoft Edge-browser een paar weken geleden toegang gekregen tot een adblocker, waarmee irritante advertenties geblokkeerd kunnen worden. Nu laat Microsoft weten dat dezelfde Edge-browser, in elk geval de bèta-versie die beschikbaar is op Android, voortaan ook complete webpagina’s kan vertalen. Gewoon vanuit de app zelf.

Wanneer je op een website komt met een vreemde taal, dan krijg je de vraag of de Microsoft Edge-browser de teksten voor je moet vertalen. Je kunt ook vragen of de tekst naar een andere taal vertaald kan worden. Mocht je dit idee helemaal niets vinden, en lees je liever alles in de originele taal, dan kun je de functie ook in z’n geheel uitschakelen. Daarnaast is er een bug opgelost met de Bing-zoekmachine, en krijg je weer beloningen voor het gebruik van Edge, en zijn er algemene prestatieverbeteringen en bugfixes doorgevoerd.

Reacties (0)