Bèta van Evernote op Android ondersteunt de vingerafdruklezer

23 juni 2017 1 Minuut 0 Reacties
evernote-logo

Evernote heeft een nieuwe bèta-versie van zijn Android-applicatie uitgebracht, die ondersteuning voor de vingerafdruklezer toevoegt. Daardoor is het mogelijk al je notities en aantekeningen achter je vingerafdruk op te bergen.

Download de bèta-update voor Evernote

Aangezien vingerafdrukscanners steeds breder beschikbaar zijn op een groot aantal apparaten (steeds meer mid-range smartphones krijgen een vingerafdruklezer), is het niet vreemd dat applicatiemakers ook steeds vaker ondersteuning inbouwen voor de functie. Evernote is de nieuwste app in de rij met apps die de vingerafdrukscanner ondersteunt, maar voorlopig geldt dat alleen voor de bèta-versie op Android. Wanneer de ondersteuning wordt uitgerold naar de stabiele versie van de applicatie, is helaas niet bekendgemaakt.

Met ondersteuning voor de vingerafdruklezer, is het mogelijk je notities en aantekeningen op te bergen achter je eigen vingerafdruk. Zo hoef je niet per sé een wachtwoord of pincode te onthouden: je legt even je vinger op de lezer en de app opent zichzelf. De app correct instellen vergt wel een aantal stappen. Binnen de instellingen dien je naar accountinformatie en daarna naar beveiligingsopties te gaan. Daar moet je eerst een code instellen. Vervolgens krijg je toegang tot een nieuw menu en daar tref je de functie dan uiteindelijk aan.

Aanmelden voor de bèta van Evernote kan hier. Wil je dat niet doen, dan kun je hier het nieuwste apk-bestand downloaden.

Reacties (0)