De beste games voor op je smartphone en tablet #4

24 december 2017 8 Minuten 0 Reacties
beste games

In de rubriek De beste games voor op je smartphone en tablet behandelen we elke twee weken de nieuwste games voor jong en oud. Deze keer behandelen we Oddworld: New 'n' Tasty, Arena of Valor en Bridge Constructor Portal.

In de rubriek De beste games voor op je smartphone en tablet vertellen we je welke games je beslist moet spelen op Android, iOS en Windows 10. Zoek je een nieuw spel voor jezelf, voor je kinderen of voor opa en oma? Elke twee weken verschijnt een nieuw artikel in deze rubriek.

Ook deze keer hebben we drie titels kunnen vinden voor deze rubriek. Oddworld: New ‘n’ Tasty is een remake van de eerste Oddworld-game, een complexe puzzel-platformer met Abe in de hoofdrol. Ook behandelen we Arena of Valor. Nooit van gehoord zeker? Wij ook niet, maar dit spel wordt maandelijks door 200 miljoen spelers wereldwijd gespeeld. Tot slot de mash-up Bridge Constructor Portal. Moet je deze games spelen? Of kun je ze beter overslaan? We vertellen je er alles over in De beste games voor op je smartphone en tablet #4.

Oddworld: New ‘n’ Tasty

Gamers uit de jaren 90 kennen Abe nog wel. Abe is een Mudokon-slaaf en speelde de hoofdrol in verschillende Oddworld-games. De spellen waren complexe puzzel-platformers met een hoge moeilijkheidsgraad en uitdagende puzzels. De setting van het spel was ook erg donker, met slaven die voor de voedselproductie worden gebruikt. Ik heb het spel nooit uitgespeeld moet ik eerlijk toegeven, mede dankzij de hoge moeilijkheidsgraad. Toch werden deze games unaniem geprezen om de hoge kwaliteit.

Advertentie

In 2014 verscheen de remake Oddworld: New ‘n’ Tasty op de pc en de spelcomputers. Dit is een volledige remake van Oddworld: Abe’s Odyssee, het eerste spel uit de reeks. Sinds afgelopen week is Oddworld: New ‘n’ Tasty ook verschenen op iOS en Android. Een puzzel-platformgame op een touch-screen speelt meestal niet heel erg lekker, maar de ontwikkelaars hebben hun best gedaan om de vele knoppencombinaties van het origineel op de smartphone en tablet te krijgen. Je beweegt, springt en kruipt door te swipen aan de linkerkant van het scherm. Rechts op het scherm zie je de overige knoppen op het scherm om bijvoorbeeld de andere Mudokons opdrachten te geven. Het is even wennen, maar uiteindelijk ging het redelijk. Mijn voorkeur ging echter uit naar een Bluetooth-controller, die ook worden ondersteund.

Goed nieuws voor diegene die het origineel te moeilijk vonden (ik dus). De moeilijkheidsgraad is iets lager en tevens kun je de moeilijkheidsgraad nu instellen. Je kunt het spel nu op ieder moment opslaan, dus de frustratie van het origineel heb ik hier niet ondervonden. Grafisch is het spel compleet opnieuw opgebouwd en absoluut een lust voor het oog. De originele stijl is nog te herkennen, maar dan vele malen mooier. Oddworld: New ‘n’ Tasty is een aanrader. Heb je echter een Bluetooth-controller dan is dit spel helemaal een must-buy. Het spel kost 8,99 in de App Store en 8,49 in Google Play. Het spel bevat geen in-app aankopen of advertenties.

Oddworld: New 'n' Tasty

Arena of Valor

League of Legends, maar dan op iOS en Android. Zo kunnen we Arena of Valor het beste omschrijven. League of Legends is de afgelopen jaren één van de meest gespeelde games ooit. De laatste cijfers lieten zien dat het multiplayer online battle arena-spel (MOBA) elke dag door 27 miljoen spelers wordt gespeeld. Arena of Valor is daarentegen in Europa een stuk minder bekend. Toch trekt dit spel dagelijks 80 miljoen actieve spelers. Waarom hebben wij nog nooit gehoord van dit meest gespeelde spel ter wereld?

Arena of Valor verscheen eind 2015 onder de naam King of Glory in China. Pas in de afgelopen maanden is de definitieve versie ook naar Europa en Amerika gebracht. De naam is veranderd naar Arena of Valor en het spel is meer gestroomlijnd voor de Westerse markt, mede dankzij de samenwerking met DC Comics. Naast de karakters uit de Chinese mythologie kun je ook met Batman, Superman en Wonderwoman aan de slag. Tencent Games heeft beloofd dat er bij elke update meer DC Comics-karakters worden toegevoegd.

Arena of Valor is een multiplayer-spel dat je vijf tegen vijf speelt in een arena met drie wegen naar elkaars basis toe. Je bestuurt jouw karakter erg gemakkelijk met de touch-controls en een ability gebruiken is dan ook een fluitje van een cent. Arena of Valor is een echte moba-game, net zoals League of Legends, DOTA en Heroes of the Storm. Vreemd is het dan ook niet dat Tencent ook eigenaar is van Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends. Arena of Valor is feitelijk precies zoals League of Legends, maar dan op iOS en Android.

Het spel start met de basis, waardoor iedere speler van elk niveau kan leren hoe het werkt. Langzaam werk je je op naar de geavanceerdere mogelijkheden. Arena of Valor is gratis te spelen. Hiermee kun je veel karakters vrijspelen. Wil je meer karakters? Dan zul je de portemonnee moeten trekken. Voor de fans van moba-games in Nederland en België die een goede mobiele versie van een moba-game willen spelen is Arena of Valor dan ook absoluut de moeite waard.

Arena of Valor

Bridge Constructor Portal

Ik ben groot fan van de Bridge Constructor-games. Het maken van een realistische brugconstructie, waarbij je rekening moet houden met de wetten van de natuurkunde, kan mij uren bezighouden. Vaak rijdt er vervolgens een voertuig overheen, waarbij je kan testen hoe jouw constructie zich houdt. Aan de andere kant ben ik ook fan van de Portal-games uit respectievelijk 2007 en 2011. Deze puzzelgames, met portalen waar je doorheen kunt teleporteren, behoren tot de beste games ooit verschenen. Nu is daar de ideale mash-up tussen beide games: Bridge Constructor Portal.

Hoe iemand ooit op het idee is gekomen om deze twee spellen samen te voegen is mij een raadsel, maar laten we daar niet over klagen. Bridge Constructor Portal is namelijk erg goed! Als speler word je aangewezen als Chief Custodian for the Aperture Science Vehicular Hurdling Initiative. Weiger je dit, dan word je Incinerator Inspector en verdwijn je in de verbrandingsoven. Juist, de Portal-humor is direct aanwezig. Het is jouw taak in het spel om bruggen en andere constructies te bouwen om voertuigjes van punt A naar punt B te krijgen. Het spel begint makkelijk en met duidelijke instructies. Naarmate je vordert worden de levels steeds uitdagender en zul je flink moeten nadenken om goede instructies te maken. Helemaal omdat de blauwe en gele portalen uit de Portal-games ook een rol spelen.

Bridge Constructor Portal is een fantastische puzzelgame dat doorspekt is met humor en karakters uit de Portal-games. Het spel is beschikbaar op iOS en Android en kan gespeeld worden op de smartphone en de tablet. Mijn voorkeur gaat echter wel uit naar de tablet. Op een smartphone is het soms een gepriegel om de constructies goed te kunnen plaatsen en moet je veel inzoomen om het goed te kunnen zien. Laat je hier echter niet van weerhouden. Bridge Constructor Portal kost 5,49 euro en is beschikbaar op Google Play en de App Store.

Bridge Constructor Portal

De beste games spelen op een nieuwe smartphone of tablet?

De nieuwste games vragen vaak om krachtige hardware. Ben je toe aan een nieuwe smartphone of tablet om de beste games op te kunnen spelen? In het tablet-archief vind je meer informatie. Hier kun je het filter gebruiken om zelf een nieuw model te vinden die aan je wensen voldoet. Lees onze tips over de aanschaf van een nieuwe tablet of smartphone. Je hoeft je oude apparaat natuurlijk nooit weg te gooien. Kijk daarom 10 dingen die je kunt doen met je oude Android-tablet voor handige tips.

Advertentie

 

Reacties (0)