Archos introduceert drie nieuwe Platinum tablets met Android 4.2

03 oktober 2013 3 Minuten 0 Reacties
Archos-Platinum-Series

Tijdens IFA 2013 hebben we ze al van dichtbij bekeken maar vandaag zijn de nieuwe Platinum tablets van Archos pas officieel gelanceerd. De tweede generatie bestaat uit drie modellen; de 97b, 101 en 80b Platinum.

Begin dit jaar introduceerde Archos de eerste modellen in de Platinum-serie, waaronder een 9.7-inch model met hoge resolutie display en een 8-inch model. Vandaag worden deze twee tablets vervangen voor nieuwe modellen en wordt er een 10.1-inch versie aan het assortiment toegevoegd.

Archos 97b Platinum HD

Het topmodel uit de serie is nog steeds de 9.7-inch versie, de 97b Platinum HD. Dit model is namelijk uitgerust met een ips lcd display dat een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels heeft. Dit is dezelfde resolutie als Apple’s derde en vierde generatie iPad. Daarnaast is de tablet voorzien van een quadcore ARM Cortex A9-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz.

Verder beschikt de Archos 97b Platinum over een Mali 400 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslaggeheugen dat middels een microSD-kaart uitgebreid kan worden. Ook kan de microUSB-poort met host- en slave-functie niet ontbreken, is er Bluetooth 4.0 en dual-band wifi aanwezig, en vinden we aan zowel de voorzijde als de achterzijde een 2.0 megapixel camera terug. Voor koppeling met een display is de tablet voorzien van een miniHDMI-poort, maar koppeling kan ook draadloos middels Wireless Display.

Advertentie

Qua software heeft Archos de tablet voorzien van het recente Android 4.2 Jelly Bean. Aan het uiterlijk en de functies van Android heeft Archos weinig aangepast. Wel worden er een aantal apps standaard meegeleverd, waaronder Archos’ eigen media applicaties en de OfficeSuite Viewer. De tablet is 9mm dik en voorzien van een aluminium behuizing die 640 gram weegt.

Archos 80b Platinum

Een stuk kleiner is de 8-inch Archos 80b Platinum. Dit model is ook voorzien van een ips lcd display maar dan met een lagere resolutie van 1.024 bij 768 pixels. Ook moet de tablet het doen met 1GB aan werkgeheugen en een VGA-camera aan de voorzijde. De overige specificaties komen overeen, al is de tablet met een gewicht van 440 gram wat lichter en met een profiel van 9.9mm wat dikker.

Archos 101 Platinum

Het grootste model uit de serie is de 10.1-inch Archos 101 Platinum. Deze tablet beschikt ook over een ips lcd display maar geen hoge resolutie als het 9.7-inch model. Deze tablet moet het doen met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Wel is de tablet voorzien van 2GB aan werkgeheugen en komen ook de overige specificaties overeen met de 9.7-inch versie. Echter is de 101 Platinum de enige van de drie tablets die standaard over een GPS-module beschikt. De tablet heeft een gewicht van 636 gram en is 10 millimeter dun.

Prijs en beschikbaarheid

Archos heeft de prijzen nog niet officieel bekendgemaakt maar tijdens IFA 2013 vernamen we van het bedrijf dat de 8-inch 80b Platinum een adviesprijs die rond de 169 euro ligt krijgt, de 101 Platinum voor rond de 229 euro naar Nederland moet komen, en de 97b Platinum HD een adviesprijs van waarschijnlijk 279 euro krijgt. Alle drie de tablets verschijnen in november op de Nederlandse markt.

Bekijk ook onze hands-on video van de Platinum tablets, die we maakten tijdens IFA 2013.

Reacties (0)