Appontwikkelaars komen samen voor betere behandeling door Apple

21 mei 2018 1 Minuut 0 Reacties
App store

Verschillende appontwikkelaars zijn samengekomen in de Developers Union, met als doel een betere behandeling door Apple. De bedrijven willen enkele dingen bewerkstelligen met de overtuiging dat wanneer mensen goede software maken, ze daarvan moeten kunnen leven.

Appontwikkelaars vragen Apple om beter omzetverdeling

Een groep van 35 appontwikkelaars is bij elkaar gekomen met als doel Apple zo ver te krijgen de ontwikkelaars beter te behandelen dan nu gebeurt. Zo wil de groep bewerkstelligen dat de periode voor gratis uitproberen wordt verlengd en het liefst voordat het tienjarig bestaan van de App Store wordt gevierd in juli. De samengekomen developers willen ook bereiken dat Apple een betere omzetverdeling realiseert. Op dit moment pakt Apple nog dertig procent van de omzet van een app, terwijl de appontwikkelaars zeventig procent krijgen.

De groep noemt zichzelf Developers Union, maar is in feite geen standaard bond. Dit is een samenwerking tussen verschillende bedrijven, die allemaal hetzelfde doel hebben. Op de website kun je 31 van de 35 ontwikkelaars bekijken, evenals de 39 applicaties van deze makers. Ook kunnen mensen met interesse in dit onderwerp hun support laten zien en hun eigen app toevoegen. Apple heeft in de afgelopen jaren al vaker kritiek gekregen op de verdeling van 30-70. Onder meer Google vraagt een lager percentage van de omzet.

Reacties (0)