‘Apple loopt achter op schema met ontwikkeling nieuwe look iOS 7’

03 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
iPad-ios

Sinds afgelopen oktober is Jony Ive verantwoordelijk voor het design van het mobiele iOS besturingssysteem en vanaf dat moment verschenen er verschillende geruchten over dat zijn invloed mogelijk meteen zichtbaar zou zijn in iOS 7. Deze week laten diverse insiders weten dat Apple inderdaad werkt aan een nieuwe look voor iOS 7 maar dat het bedrijf wel achter op schema loopt.

iOS 7 vertraagd

Onder meer de bekende Apple insider John Gruber laat weten dat iOS 7, de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem, vertraagd is door de grote hoeveelheid aanpassingen die Jony Ive per se door wil voeren. Om de grote werkdruk op te vangen zou Apple volgens Gruber engineers die normaal gesproken aan OS X werken op de ontwikkeling van iOS gezet hebben. Apple haalde eerder engineers uit het OS X team om de deadline voor de lancering van de eerste iPhone te halen.

“What I’ve heard: iOS 7 is running behind, and engineers have been pulled from OS X 10.9 to work on it.”

Strakker en moderner

Wat we precies van iOS 7 kunnen verwachten blijft gissen maar Ivy zou in ieder geval willen gaan voor een moderner en strakker design waarbij veel van de skeuomorphische elementen zouden verdwijnen. Wanneer de volgende versie van iOS aangekondigd zal worden is vooralsnog niet duidelijk maar het lijkt erop dat we voor de zomer niks hoeven te verwachten.

Via: The Verge

Reacties (0)