Apple optimaliseert iWork-apps voor iOS 9

16 oktober 2015 1 Minuut 0 Reacties
apple-iwork-keynote

Apple heeft bekendgemaakt dat het verse iOS 9-updates heeft uitgebracht voor de iWork-applicaties Pages, Numbers en Keynote. Deze updates voegen niet alleen iPad-functies toe, ook de mensen met een nieuwe iPhone 6S Plus krijgen wat nieuws van Apple.

iWork-apps op iOS geoptimaliseerd voor iOS 9

Apple heeft laten weten dat het bedrijf updates heeft vrijgegeven voor de iWork-applicaties Pages, Numbers en Keynote. De apps zijn nu geoptimaliseerd voor iOS 9 en brengen een lijst met updates met zich mee. Voor iPad-bezitters is het belangrijk om te weten dat de drie bovengenoemde apps nu officieel ondersteuning aanbieden voor multitasking, één van de grootste features van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple. De update heeft wel lang op zich laten wachten; gelukkig is hij heel nuttig.

En met lang bedoelen we een maand sinds de release van iOS 9. Aangezien het apps van Apple zijn, zou je je kunnen voorstellen dat dergelijke updates sneller de deur uit zouden worden gewerkt, maar dat is helaas niet het geval. Microsoft, aan de andere kant, had zijn apps (Word, Excel en PowerPoint) al vanaf dag één geoptimaliseerd voor iOS 9. Mocht je een iPhone 6S of 6S Plus hebben liggen, dan krijg je ook een update voor de applicaties, namelijk 3D Touch. Dat is een exclusieve feature voor de nieuwe smartphones.

Apple heeft een lange lijst met updates geplaatst op de desbetreffende pagina’s, die je via de onderstaande downloadlinks kunt bereiken.

Advertentie

Download: Pages | Numbers | Keynote

iOS 9 is sinds woensdagavond 16 september, zeven uur beschikbaar voor het Nederlandse publiek. We hebben in dit artikel een overzicht gemaakt van de iOS-apparaten die allemaal geüpgraded kunnen worden. Wil je meer lezen over het besturingssysteem? Dan kun je bij ons uitgebreide achtergrondartikel terecht.

Reacties (0)